Foto: Profimedia.rs

Britanski komičar Džo Lajset, promenio je svoje ime u Hugo Boss, kako bi se osvetio poznatom modnom brendu, koji je godinama unazad sudski progonio mala preduzeća i humanitarne organizacije koje su u svom imenu imale reč "Boss".

On je doneo odluku da promeni svoje ime nakon nedavnog sudskog spora, u kome je modni brend tužio malu pivnicu u Velsu jer su koristili ime „Boss“. Vlasnik pivnice potez komičara smatra urnebesno smešnim, baš kao i činjenicu da ih je kompanija „Hugo Boss“ tužila.

Nakon promene imena, komičareva stranica na Vikipediji je takođe promenjena, a on je potom promenio i ime na svom Tviter nalogu.

PROČITAJTE JOŠ

„Znači, modni brend „Hugo Boss“ je tužio sva mala preduzeća i humanitarne organizacije koje su koristile reč „Boss“ u svom imenu. Sasvim je jasno da kompanija mrzi kada neko koristi reč „Boss“ u svom imenu, ali na njihovu žalost, legalno sam promenio svoje ime i sada se zovem „Hugo Boss“. Tako da, sva saopštenja koja ubuduće budem davao biće lično od Hugo Bosa“, napisao je komičar na Tviteru, postavivši i fotografiju dokumenta koji potvrđuje da je legalno promenio svoje ime.

Foto: Profimedia.rs

Komičar je takođe najavio prodaju potpuno novih proizvoda koji će sada zvanično biti deklarisani kao proizvodi od „Hugo Bosa“.