Foto: Profimedia.rs

Kako prenose američki mediji, počelo je suđenje Hašemu Abediju, bratu teroriste koji je na koncertu pevačice Arijane Grande u Mančesteru usmrtio dvadeset dvoje ljudi.

Glavni krivac za teroristički napad na koncertu pop pevačice Arijane Grande koji se dogodio 22. maja 2017. godine bio je dvadesetdvogodišnji Salman Abedi, koji je poginuo na licu mesta zajedno sa dvadeset dvoje tinejdžera koji su bili na koncertu.

Njegov brat, Hašem Abedi, osumnjičen da je pomagao teroristi, izručen je sudu u Engleskoj u julu 2019. godine, a danas je započeto njegovo suđenje koje će najverovatnije trajati do osam nedelja.

Hašem je osumnjičen da je bio saučesnik u zločinu, te da je svom bratu dostavio neophodan materijal za teroristički napad. Porodice žrtava u mogućnosti su da prate suđenje. Kako prenosi New York Post, on sve demantuje, iako su velike šanse da je upravo on bio taj koji je hrabrio brata da povredi “što je više ljudi moguće”.

Podsetimo, teroristički napad dogodio se 22. maja 2017. godine na koncertu Arijane Grande u Mančesteru tokom turneje „Dangerous Woman“. Tada je poginulo dvadeset dvoje tinejdžera, a na desetine njih je bilo povređeno. Pevačica je nekoliko meseci kasnije organizovala humanitarni koncert u znak podrške porodicama žrtava.