Foto: Pritnscreen/YouTube/Suflermen

Miroslav Vujović, član kreativnog tima "24 minuta" i "Njuzneta", trenutno se nalazi na udaru SNS botova zbog svog online serijala "Da li me čujete?" u kojima imitira Suflermena, čoveka koji navodno šapuće članovima vladajuće partije i drugim javnim ličnostima ono što treba da govore prilikom gostovanja u emisijama.

Tokom proteklih nekoliko meseci, Suflermen je snimio video klipove u kojima se na humorističan i posprdan način odnosio prema članovima vladajuće partije, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, voditeljki i novinarki Jovani Joksimović, pevačici Svetlani Ceci Ražnatović, itd – zbog čega je bio česta meta napada botova na internetu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je rekao za Nova.rs, jedan od njegovih nedavno objavljenih video klipova po imenu „DLMČ Protest ispred Skupštine Srbije“, trenutno je „ograničen“ – što znači da nije dostupan širokim masama za gledanje na Jutjubu.

U neformalnom razgovoru za naš portal, Vujović je izrazio zabrinutost da je u pitanju još jedan orkestriran napad botova vladajuće partije, koji su, kako misli, prijavili njegov video klip na ovoj platformi.

On je portalu Nova.rs pokazao i poruku koju je dobio od Jutjuba, a u kojoj se navodi da je njegov video trenutno pod restrikcijom, zbog toga što, kako se navodi, nije prikladan svim uzrastima.

Ovo nije prvi put da Miroslav Vujović dobija online prijave i pretnje od strane botova Srpske napredne stranke. Tokom proteklih meseci, Vujović je na svojim društvenim mrežama neretko delio komentare ogročenih korisnika koji su ga vređali i koji su mu pretili, samo zbog toga što, kako su tada pisali, „ne voli Aleksandra Vučića.“

Njegov online serijal, s druge strane, nailazi na vrlo pozitivne kritike većinske javnosti koja ga smatra „duhovitim“ i „genijalnim“. U prilog tome idu i pozitivni komentari koje dobija ispod sopstvenih videa, veliki broj pregleda na Jutjubu, ali i pozitivni komentari koje korisnici i čitaoci portala Nova.rs ostavljaju ispod tekstova u kojima se govori o Vujoviću i njegovim emisijama.

Kako je nastao serijal? 

Vujović je ranije na Tviteru naveo da je dugo razmišljao o realizaciji ovog projekta, a da je tek tokom izolacije zbog pandemije koronavirusa uspeo da ga ostvari. Kako navodi, koncept je pozajmio od britanskog komičara Majkla Spajsera.

“Nije da baš ništa nisam radio tokom karantina. Dugo mi se ideja o sufleru motala po glavi i konačno je porodih. Koncept sam pozajmio od britanskog komičara Majkla Spajsera. Prva epizoda iz serijala ‘Da li me čujete?’”, napisao je on tada na Tviteru.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.