Foto: VEVO / Planet / Profimedia

Olivija Rodrigo uplivala je u muzičke vode singlom "drivers licence" - ili na srpskom, "vozačka dozvola", objavljenim 8. januara, koji je vrlo brzo postao jedan od najaktuelnijih američkih hitova, a Oliviju postavio na pijedestal američke pop goth scene.

Olivija Izabel Rodrigo je rođena 20. februara 2003, u Temekjuli. Po poreklu je Filipinka sa očeve stranei Nemica i Irkinja sa majčine strane. Rodrigova je počela da uzima časove glume i pevanja sa šest godina i počela je da glumi u pozorišnim produkcijama u osnovnoj školi Lisa J. Majls i srednjoj školi Doroti Makelhini. Preselila se iz Mjurijetija u Los Anđeles kada je dobila ulogu u seriji Čudakinje, produkcije Dizni.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi put se pojavila na ekranu u reklami za preduzeće Old Navy 2015. godine, a odmah je naredne godine imala svoj glumački debi u filmu „An American Girl: Grace Stirs Up Success“. Tokom 2016. godine dobija neverovatnu popularnost ulogom Pejdž u pomenutoj seriji Dizni produkcije, gde je igrala tri sezone. Sredinom 2020. godine potpisuje ugovor sa Interscopom – izdavačkom kućom Lejdi Gage, Eminema i Bili Ajliš, te započinje svoju muzičku karijeru i iz Diznijeve princeze postaje uspešna pop goth pevačica.

Nakon nedelju dana od izlaska singla „Drivers License”, Olivija dobija sve pohvale kritičara i dva puta obara Spotifajev rekord za najviše dnevnih puštanja ikada za pesmu koja nije praznička. Pesma je debitovala na prvom mestu najuticajnije muzičke lestvice na svetu – Billboard Hot 100 i debitovala je na prvom mestu muzičkih lestvica u Australiji, Irskoj, Novom Zelandu, Holandiji, Norveškoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Rodrigo je izjavila u intervjuu „da je ovo najluđa nedelja u mom životu… Čitav moj život se jednostavno promenio u trenutku.”

Porede je sa Tejlor Svift, a ona je sama izjavila da su joj Svift i Lorde najveći uzori.

Poslušajte neke njene pesme u nastavku.

Drivers license

Good 4 you

Deja vu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.