Ko je Ljubba – čovek koji je „kriv“ za hit spotove na estradi

Showbiz 20. avg. 202018:01 > 01. dec. 2020 09:24
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/Elena Kitić

Režiser Ljubba Stefanović godinama je zaslužan za neke od najpopularnijih spotova kod nas. Iako je "čovek iz senke", on je u Srbiji uveo nove standarde kada je u pitanju diskografija.

Spotovi za pesme “Limunada”, “Dodji mami”, “Brane mi te”, “Fatamorgana”, “Kamikaza”,“Biseri iz blata”, samo su neki od njegovih radova, dok je poslednji u nizu bio spot pevačice Zoi za numeru „Bez tebe“.

Pored toga što sarađuje sa domaćim zvezdama, on je imao saradnju i sa nagrađivanim umetnicima poput Iggy Azalea, Flo Rida, B.O.B. Džejson Derulo i drugi.

Kao reditelj i montažer uživa poverenje domaćih pevača kao što su Milan Stanković, Maja Berović, Katarina Grujić, Elena Kitić, Nikolija, Elena Kitić…

PROČITAJTE JOŠ

Veliki uspeh ostavirio je spotom za pesmu Elene Kitić “2000’s”, koji je inače, interaktivni spot u kome gledalac ima priliku da sam izabere kraj, a Ljubba je jednom prilikom objasio kako je do toga došlo:

“Čim sam čuo pesmu znao sam da spot treba da bude omaž dvehiljaditim. Prepun je motiva na kojima je cela moja generacija odrasla. Nostaličan je i vraća u detinjstvo. Želeo sam da ljudima bude lepo dok ga gledaju. Nisam mogao da odlučim kako će se završiti i tako je nastala ideja da imamo dva kraja. Inovacije ponekad kreću iz nesigurnosti”, rekao je Ljubba.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.