Nikol Kidman Foto: EPA-EFE/ULISES RUIZ BASURTO

Vlasti Hong Konga su omogućile holivudskoj glumici Nikol Kidman izuzeće od pravila karantina dok snima seriju o životima bogatih iseljenika, koju finansira Amazon, što je izazvalo bes javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Kinesko ministrastvo zdravlja sprovodi neke od najstrožih mera karantina u svetu, što je omogućilo nizak broj zaraženih, ali zbog njega su mnogi stanovnici odsečeni od svojih rođaka u inostranstvu zadnjih 18 meseci.

Posetioci iz visokorizičnih zemalja moraju ostati u hotelskom karantinu 21 dan, dok iz zemalja niskog rizika hotelski karantin traje sedam dana uz sedam dana samoizolacije nakon toga.

Međutim, Nikol Kidman je dopušteno da zaobiđe ta pravila.

Hongkonška kancelarija za trgovinski i preduzetnički razvoj potvrdila je da je australijskoj glumici i ostalim članovima filmske ekipe dopušten ustupak kako bi „obavili određeni profesionalni posao“.

Te osobe moraju da obave tri testa na koronavirus tokom dve nedelje nakon dolaska.

Gradski tabloidi prate Kidman u stopu otkad je u četvrtak doletela privatnim avionom iz Australije.

Kidman je najavljena kao izvršna producentkinja emisije „Expats“, temeljene na knjizi Dženis YK Li objavljenoj 2016. o životima tri Amerikanke u gradu.

Popularna Fejsbuk grupa podrške ljudima u karantinu u Hong Kongu takođe je puna ljutitih komentara o tome kako mnogi stanovnici i stranci zbog pravila gotovo dve godine ne mogu videti svoje rođake u inostranstvu.

Elizabet Kvat, prokineska zastupnica, rekla je da je „zabrinuta zbog izuzetka u pravilima karantina koju su vlasti omogućile glumici Nikol Kidman“, te da je primila mnogo pritužbi stanovnika Hong Konga.

Bonus video:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.