Kijanu Rivs
Kijanu Rivs Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Ovo je obradovalo sve njegove obožavaoce.

Slavni glumac Kijanu Rivs dolazi u Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako piše Kurir, on će početkom naredne godine doći u Beograd kako bi se sreo sa obožavaocima njegovog strip serijala.

Naime, Kijanu je koscenarista stripa na koji je Srbija prva posle Amerike otkupila prava, što je glumca naročito oduševilo.

Kijanu Rivs Foto: Christopher Victorio/ImageSPACE / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Kijanu je čuo lepe reči od kolega koji su snimali u našoj zemlji. Osim toga, ima nekoliko prijatelja s Balkana, a i veliki je fan Novaka Đokovića. Inače, njegov strip je bio jedno od najtraženijih izdanja na nedavno održanom beogradskom Sajmu knjiga“, rekao je izvor za pomenuti medij.

„Poseta će trajati nekoliko dana i on želi da obiđe sve turističke atrakcije o kojima je slušao i čitao ranije. To će više biti privatna poseta, ali će on, u dogovoru sa svojim timom, jedan dan sigurno odvojiti za druženje i upoznavanje s fanovima stripa, kojih je u našoj zemlji ogroman broj“, dodao je izvor.

Kako se dalje navodi, Rivs će ovu posetu Srbiji iskoristiti i da novčano pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Kijanu Rivs Foto: Jerod Harris / Getty images / Profimedia

„Poznato je da je Rivs najveći deo svog bogatstva podelio, jer mu je neugodno koliko zarađuje. Daje svima – fanovima, saradnicima, bolesnima za lečenje. On je donirao 70 odsto zarade od filma ‘Matriks’ za pronalazak leka za obolele od leukemije. Sigurno je da će i kod nas ostaviti veliki novčani prilog nekoj organizaciji ili ustanovi za koju njegov tim proceni da je adekvatna“, zaključio je izvor „Kurira“.

Glumčev strip nosi naziv „BRZRKR“ i najskuplji je kviz u istoriji na jednoj poznatoj platformi, kao i najprodavaniji strip serijal u poslednjih 25 godina.

Isti je objavljen početkom septembra i za samo tri dana prodat je u 650.000 primeraka.

„Stvaranje i učestvovanje u pisanju stripa bilo je vrlo uzbudljivo iskustvo, budući da obožavam stripove još od detinjstva. Stripovi su imali značajan umetnički uticaj tokom cele moje karijere“, izjavio je Kijanu Rivs tim povodom.

BONUS VIDEO: Karl Malden – jedini srpski glumac dobitnik Oskara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare