Kasidol, Četereže, Bunibrod: Sela koja su proslavile zvezde

Showbiz 12. jun. 202119:44 > 19:48
Podeli:
Darko Lazić, Milica Pavlović, Rada Manojlović, Radmila Manojlović, Ceca Ražnatović, Svetlana Ražnatović
Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić/Nova.rs

Veliki broj naših poznatih pevačica napustile su rodna sela, kako bi u glavnom gradu okušale svoju sreću i izgradile pevačke karijere. Tako smo sticajem okolnosti proteklih godina, kako su se pojavljivala nova estradna imena, čuli za mesta kao što su Četerže, Gornji Bunibrod, Kasidol, Brestač...

Pročitajte još:

Rada Manojlović je možda i jedna od pevačica koja je među prvima isticala koliko je ponosna na selo u kom je rođena i provela svoje detinjstvo, Četereže.

Na sat vremena vožnje od Beograda nalazi se selo Četereže u kojem je odrasla. Tamo često provodi vreme kada želi da se odmori od svega, i to u kući koju je sagradila od novca koji je zarađivala godinama.

Žitorađa, mala je opština na jugu Srbije, ali i jedna od najpoznatijih. U ovom selu rođeni su pevačica Svetlana Ceca Ražnatović i političar Ivica Dačić.

Ceca nikada nije krila da je u djetinjstvu, međutim, bilo i vrlo teških situacija, kada ona i njena majka nisu imale novca da se sa lokalne priredbe iz Prokuplja vrate u rodno selo. Danas je u svom selu, za roditelje izgradila velelpnu kuću, gde često ode sa decom, a sada i unukom Željkom.

Svetlana Ražnatović, Ceca Ražnatović, rodjendan, Anastasija
Svetlana Ceca Ražnatović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Iz istog kraja su i političar Ivica Dačić, ali i Cecina mlađa koleginica Aleksandra Mladenović čija porodica poseduje veliko domaćinstvo i zemlju koju obrađuju.

Ivica Dačić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Milica Pavlović je takođe od početka svoje karijere isticala da je veoma ponosna na svoje detinjstvo koje je provela sa bakom i dekom u malom selu Gornji Bunibrod u blizini Leskovca.

„Nikada s enisam toga stidela, baš suprotno, veoma sam ponosna što sam detinjstvo provela u toploj, zdravoj i srećnoj atmosferi. Mi smo svi tamo kao jedna velika familija. Ljudi iz Bunibroda raduju se svakom mom uspehu kao da je njihov. Mnogo ih volim, ponosna sam što sam njihova i žalim sve koji imaju potrebu da me ismevaju jer sam devojka sa sela. Ostvarila sam svoje snove, došla u grad, suočila se sa ambicijama i uspela,“ rekla je pevačica u jednom od svojih intervjua.

Foto: Nemanja Jovanović

„Svima koji mi se podsmevaju zbog mesta u kojem sam odrasla poručujem da bi trebalo da se stide. Nije to samo odraz nevaspitanja već je i veoma pokvareno, ali to govori o njima,“ rekla je pevačica.

Darko Lazić poslednjih godina javnosti je više poznat zbog skandala koje pravi, nego zbog svoje pevačke karijere. Iako je stekao popularnost nakon učešća u takimčenju „Zvezde Granda“, Lazić je ostao da živi u mestu gde je rođen, selo Brestač.

On je tamo izgradio i velelpni dom, gde je donedavno živeo sa verenicom i naslednikom.

Darko Lazić Foto: E-Stock/Caslav Vukojicic

Pevačica Dragana Mirković je čak i dobila nadimak po selu u kojem je odrastala. Naime, ona je rođena u selu Kasidol koje se nalazi u istočnom delu Srbije, u blizini Požarevca. Kako piše na Vikipediji, selo je najpoznatije po tome što je u njemu rođena pevačica.

Foto: Nova.rs

Tanja Savić je zarad karijere iz sela Radinac kod Smedereva došla u Beograd. Njena porodica i danas živi u pomenutom selu, a ona je pre nekoliko meseci pazarila stan u Smederevu, gradu koji je najbliži njenom rodnom selu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar