Kako je žena Džoa Bajdena održala lekciju Melaniji

Showbiz 11. jun. 202114:54 > 15:10
Podeli:
Foto: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

U britanskom gradu Kronvol danas je počeo je samit Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta. Na saminut se zajedno sa predsednikom SAD Džoom Bajdenom pojavila i prva dama SAD Džil Bajden, čiji je sako privukao pažnju svetskih medija. Svi su je odmah uporedili sa nekadašnjon prvom damom SAD, Melanijom Tramp.

PROČITAJTE JOŠ

Američki predsednik Džo Bajden stigao je juče u Veliku Britaniju, a istog dana imao je sastanak sa premijerom te zemlje Borisom Džonsonom. Na sastanku se pojavila i Džil koja je nosila crni sako sa oznakom „Love“ – „Ljubav“, na leđima.

Američki mediji odmah su napravili paralelu sa Melanijom Tramp, koja je svojevremeno, kada je posetila dečiji migrantski kamp nosila jaknu na kojoj je pisalo „I really don’t care, do you“ ili u bukvalnom prevodu – „Mene stvarno nije briga, da li je vas?“

Foto: TOBY MELVILLE / AFP / Profimedia

Kako navode, poruke koje je tada poslala nekadašnja dama SAD i poruke koje šalje aktuelna prva dama SAD, potpuno su različite i prikazuju dve slike Amerike.

„Džil je održala lekciju Melaniji“, glase komentari na Tviteru i društvenim mrežama.

Melanija je svojevremeno pokušala da opravda svoj potez, navodeći da se poruka sa jakne nije odnosila na decu u migrantskom kampu, već na proliberalne američke medije koji su je stalno kritikovali.

Foto: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia
Komentari

Vaš komentar