Foto:Nemanja Jovanović

Kako portal Nova.rs saznaje, voditeljka televizije "Pink" Dušica Jakovljević, napustila je Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, uprkos činjenici da je pozitivna na virus COVID-19.

Kako izvor za naš portal navodi, Dušica je na Infektivnoj klinici zahtevala da bude puštena na kućno lečenje, a potom je „tražila veze“ kako bi joj želja bila i ispunjena – što se na kraju i dogodilo.

PROČITAJTE JOŠ

„Dušica je tokom vikenda primljena na Kliniku za infektivne i tropske bolesti gde je ustanovljeno da je pozitivna na koronavirus. Iako je trebalo da ostane da leži na klinici, ona je dan-dva kasnije napravila ceo haos u bolnici. Vikala je na doktore, zahtevala da je puste, svađala se okolo sa osobljem bolnice, okretala brojeve telefona, sve dok na kraju nije otpuštena. Bilo je sve to jako neprijatno“, ispričao je dobro obavešten izvor za Nova.rs.

Ekipa našeg portala zatim je kontaktirala Jakovljević za komentar. Međutim, voditeljka je nekoliko puta odbila poziv, a zatim smo joj se obratili i pisanim putem. Zamolili smo je da prokomentariše naša saznanja, kao i da nam objasni kako je uspela da napusti Infektivnu kliniku, s obzirom na to da je pozitivna na koronu, te da li eventualno oseća odgovornost zbog zaraženih i potencijalno zaraženih sa kojima je bila u kontaktu na proslavi rođenja unuka pevačice Svetlane Ražnatović.

Svetlana Ceca Ražnatović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Odgovore nismo dobili, iako je voditeljka poruku pročitala.

Redakcija Nova.rs je povodom ovog slučaja kontaktirala i Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, gde su na naše pitanje da li je moguće da pacijent koji je pozitivan na virus COVID-19, bude otpušten iz bolnice, odgovorili:

„O pacijentima se ne priča. To uopšte nije opcija“, rekla je dr Ivana Milošević, zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti. Kada smo objasnili da ne tražimo informacije o stanju pacijenta, već odgovor da li je generalno moguće da pacijent koji je pozitivan na koronavirus bude pušten sa klinike, dr Milošević je rekla:

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Možete službeno da nam tražite mišljenje o tome. Ne znam kako se to radi, pitajte nekog pravnika, ali to ne znači da imate pravni osnov i da taj odgovor dobijete“.

Poslali smo zatim i pitanja putem mejla PR službi pomenute klinike, ali ni ovde nismo dobili nikakav odgovor.

Obratili smo se i PR službi televizije „Pink“, a jedno od pitanja glasilo je: „Da li Željko Mitrović, vlasnik ‘Pink’ televizije, ima bilo kakvih informacija u vezi sa puštanjem Dušice Jakovljević sa Infektivne klinike, uprkos činjenici da je voditeljka zaražena virusoom COVID-19“.

Foto:Goran Srdanov

 

„Vi mislite da je to pitanje relevantno? Ja mislim da je relevantno da kada objavite vest da je bilo ko zaražen, da pozovete i da pitate televiziju, Dušicu ili bilo koga drugog da pitate da li je to istina, pa da sledeći put možete da me pitate bilo šta drugo što želite. Obzirom da prvo objavljujete stvari, pa zovete za komentar, mislim da Vaša novinarska etika nije na dovoljno visokom nivou da bih ja uopšte trošila vreme na Vas“, rekli su iz Press službe, ne dozvoljavajući da objasnimo da je Dušica Jakovljević odmah pozvana od strane redakcije Nova.rs za komentar, a uporno izbegavajući da odgovore na konkretno postavljena pitanja.

Podsetimo, voditeljka televizije „Pink“, Dušica Jakovljević, kontaktirana je od strane portala Nova.rs pre dva dana upravo u vezi sa vešću da je pozitivna na koronavirus, na šta je tada kratko odgovorila:

“Ne dajem izjave. Pozdrav i doviđenja.”

PROČITAJTE JOŠ

Kako je Dušica Jakovljević bila na proslavi kod Ražnatovića, veruje se da je i frizer Stevan Radivojević, koji je sinoć potvrdio da je pozitivan na koronavirus, upravo na tom slavlju zaražen.

Autori: Jovana Veljković i Miljana Vojvodić

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.