Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Bend Buč Kesidi postoji od 2013.godine, ali prvi album "Posesivno-ospulsivni hospul" je izašao tri godine kasnije, dok su pažnju šire publike skrenuli su singlom "Nema ljubavi u klubu".

Momke iz benda na mrežama nazivaju i „kaubojcima pod disko kuglom“, ali daleko od toga da su Luka Racić i Zoran Zarubica samo to, oni su jedan veoma zanimljivi dvojac po mnogo čemu.

Poznati su po tome da pišu pesme o nečemu šta proživljava njihova generacija širom regiona, izlascima, muvanju po zadimljenim klubovima, provodu koji počinje u subotu, a završava se rano u nedelju.

Njihov prvi album „Posesivno-ospulsivni hospul “ zvuči onako kako su i sami sebe jednom opisali: „Napeto, brzo, naglo, ali sve vreme opasno i kul“.

Album Euforija, koji su najavili singlovima „Nema ljubavi u klubu, „Đuskanje ne pomaže i „Tiho, odveo ih je u nekom drugom smeru i do mnogo šire publike.

PROČITAJTE JOŠ

Spot za pesmu „Subotaizašao je početkom decembra, nekoliko dana nakon što je na internetu osvanuo njihov drugi studijski album.

Cvetković je rekao da je ovo „prvi indi elektro pop-rok album na srpskom jeziku koji uspešno ide u korak sa svetom“.

„Osećam se kao kada si klinac, pa napraviš bend i sviraš tribjut omiljenog benda. Tako se ložim dok sviram“, objasnio je on za BBC.

„Sviram pesme koje su mi stvarno strava, a opet, tako treba da bude, jer mi smo ih pisali.“

Na bend gledaju kao na firmu i svesni su da moraju da daju sto odsto sebe kako bi uspeli u tome što rade.

„Ti prosto moraš da uradiš sve stvari koje treba da uradiš. Ako ih ne uradiš, one samo neće da se dese. Ako mi ne zovemo nekog da nam režira koncert, verovatno će izgledati malo lošije“, kaže Luka, za BBC.

Buč Kesidi je na početku bio trio, a velika promena za bend desila se odlaskom basiste Alena.

Nisu mogli da nađu basistu, ali su im se dopadali sintovi,  tako da su ostali čuveni dvojac.

„Primetili smo da bendovi prelaze na tu vrstu zvuka i ako oni to rade, a i nama se dopada, shvatili smo da je to deo trenutka. Ajde i mi to da radimo,“ za medije je rekao Zoran jednom prilikom.

Buč Kesidi imaju snimljenih pet spotova sa prvog albuma i četiri sa drugog. Planiraju da snime spotove za sve pesme sa novog izdanja. Njihova muzika komunicira i sa drugim vrstama umetnosti – kako i sami kažu, javljaju im se ljudi koji im traže muziku za serije, filmove i plesne nastupe.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (6)