Popularan elektro rok bend “Buč Kesidi” održaće prvi koncert u Beogradu nakon izbijanja pandemije 30. avgusta na Platou kod Pobednika na Kalemegdanu.Luka Racić i Zoran Zarubica otkrivaju da imaju snažnu pozitivnu tremu za taj nastup, jer nisu dugo svirali u prestonici.

Za njih je to novi prostor za osvajanje, i to na otvorenom, najveći do sada u Beogradu kada je u pitanju njihov solo koncert.

Poslednji put su svirali krajem 2019. godine kada su rasprodali dva koncerta u Domu omladine Beograda, u sali „Amerikana“.

„Sada smo želeli da skupimo sve drage ljude u jedan prostor, kao što je Kalemegdan, i to baš kod Pobednika. Veoma atraktivan, prikladan, ima sjajan pogled na Ušće, našli smo “pobednički” prostor za kraj naše letnje turneje“, kaže u šali Zarubica.

Novi koncert u ponedeljak, 30. avgusta, održava se u mini ciklusu „Urban Sešions“ u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF, a dan kasnije na istom mestu će svirati soul pop muzičar Marko Louis.

Neobičan je sam naziv njihove grupe, prema čuvenom vestern filmu “Buč Kesidi i Sandens Kid” Džordža Roja Hila, iz davne 1969. godine, u kome su glavne uloge igrali zvezde Pol Njumen i Robert Redford.

Luka objašnjava da bend, nastao 2013. godine, jeste nazvan po tom kultnom ostvarenju, ali i prema istorijskoj ličnosti, koja je predstavljena u vesternu.

Pandemija je zaustavila ceo svet od marta 2020, onda je virus popustio mere u jednom periodu, i od leta 2021. krenulo se sa koncertima intenzivnije nego ikada.

Osim toga, snimili su veoma ambiciozan koncertni film „Euforija – uživo“ u režiji Davida Jovanovića, koja je imala turneju – premijere po bioskopima Srbije i regiona, a na vinilu im je izašao upravo album – „Euforija“.

Tandem otkriva da uveliko rade na novim pesmama za predstojeći, treći album u pripremi.

Nisu previše odmakli, više su istraživali koje su te teme što ih u ovom trenutku privlače i koji je to novi zvuk kojim žele da se kreću.

„Sledeća godina će biti glavna za naš novi album. Do kraja ove godine želimo da izbacimo barem jedan novi singl. Ne žurimo još uvek, radimo postepeno“, naglasio je Luka.
Sigurno je prijatan osećaj biti pop rok zvezda danas u Srbiji, posebno u jakoj konkurenciji, i u doba pandemije.

Ipak, Luka skromno kaže da nisu oni zvezde, barem se ne osećaju tako, već samo muzičari koji stvaraju umetnost.
„Mi se trudimo da radimo ono što volimo, da pišemo te pesme, stvaramo tekstove i teme koje nas zanimaju, i koje bi nam se dopale. Sjajno je što smo sve to uspeli da objasnimo i našoj publici“, navodi Luka.

Da li danas „Ðuskanje ne pomaže“ i zašto „Nema ljubavi u klubu“, pitanje je koje se nameće prema njihovim najvećim hitovima.

„Nisu to baš toliko univerzalne istine, ali se nekad mi osećamo tako, ili se neko drugi oseća. Mi smo se tako osetili u nekom trenutku. Opet, nismo jedini u takvoj emociji, zato su te pesme tako dobro prošle kod publike“, zaključili su Luka Racić i Zoran Zarubica ispred grupe „Buč Kesidi“ i pozvali sve na koncert 30. avgusta na Kalemegdanu.

Komentari

Svi komentari (0)