Aca Lukas Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Folker Aca Lukas tokom svoje višedecenijske uspešne karijere, koja je potkrepljena brojnim hitovima poput "Lična karta", "Koma", "Moj život", "Nisam preživeo", "Kafana na Balkanu" i mnogim drugim, promenio je dosta saradnika. Najdužu i najturbulentniju saradnju imao je sa sadašnjim menadžerom i producentom Sašom Mirkovićem.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je Nova.rs danas objavila, odnos Saše Mirkovića i Ace Lukasa je „Idi mi, dođi mi“ zbog brojnih svađa koje su imali ranije. Jedan drugog su tužakali po sudovima, podnosili prijave za uvrede, pretnje i krađu prava, da bi na kraju zakopali ratne sekire i pomirili se.

Njih dvojica obnovili su saradnju pre godinu i po dana i od tada su nerazdvojni. Bukvalno, samo što ne žive zajedno jer gde je Lukas, tu je i Mirković, i obrnuto.

Ako uzmemo u obzir bogatu karijeru Ace Lukasa, dokazano tvrdimo da je bio jedini folk pevač koji je punio stadione i najveće evropske klubove i diskoteke, a pored svega uvek je držao jaku cenu za svoja gostovanja. Dosta njegovih saradnika zaslužno je za sve to, a prvenstveno on koji je pored svih životnih problema uvek bio na tronu. Setimo se samo njegovog koncerta na Marakani, kada se ceo region sjatio u Beograd da ga čuje, pa makar ostao  ispred stadiona jer se tražila karta više.

leksandar Vuksanovic Aca Lukas, fesitval Pesma za Evroviziju 22
Aleksandar Vuksanović Aca Lukas, fesitval Pesma za Evroviziju 2022 na RTS-u Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Međutim, tada je Saša sve troškove Marakane stavio Aci neposredno pred nastup i postavio mu ultimatum da ih sve potpiše. Samim tim, Lukas je nakon održanog koncerta bio dužan oko 80.000 evra. Ako je već Mirković njegov producent, sve troškove bi trebalo da snosi on, a ne izvođač. Ali, i to se nekako rešilo.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Otkako su obnovili saradnju pre godinu i po dana, Lukas je objavio album i održao nekoliko koncerata.

Folker više ne radi ni u klubovima, odnosno ne pamtimo kada je poslednji put nastupio u takvom prostoru, iako je ranije bio kralj najprestižnijih diskoteka. Za doček Nove godine nekada je pevao na trgovima, elitnim hotelima i najpoznatijim klubovima, a ovogodišnji doček dočekao je sa publikom u kafani sa kariranim stoljnacima. Verovatno je bila poenta zbog filma „Kafana na Balkanu“, koji se snima i nosi naziv njegovog hita.

Inače, nakon dužeg vremena, Lukas se opet vraća u velike dvorane, pa će tako 14. aprila održati koncert u Štark Areni.

BONUS VIDEO: Konferencija Ace Lukasa povodom Evrovizije

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.