Odri Hepbern, Audrey Hepburn, Lejdi Dajana, Lady Diana, i Merlin Monro, Marilyn Monroe
Odri Hepbern, Lejdi Dajana i Merlin Monro Foto: FilmStills.net / Film Stills / DAVID LEVENSON / Shutterstock Editorial / Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Met Mejtlend je umetnik iz Londona, koji svojim radom uveliko privlači velike modne kuće kao što su "Kezno", "Luj Viton" i njegove ilustracije i fotografije su krasile mnoge časopise - "Mond", "Vog", "Veniti fer". Dosetio se kako bi nekadašnje dive izgledale danas sa malo korekcije botoksom ili silikonima.

PROČITAJTE JOŠ


U središtu njegovog interesovanja su moda, trendovi, pop ikone, ali ih „obrađuje“ na zanimljiv način – poznate ličnosti Holivuda kroz njegov rad se transformišu u nove likove:

„Uvek sam bio fasciniran ljudima koji lepotu pomeraju do ekstrema. Jedan od mojih idola Majkl Džekson je istražio ideju o transformaciji jako rano u svojoj karijeri. Kozmetički pristup lepoti je ranije bio ograničen za zvezde i ultrabogataše, a danas je postao dostupniji.

Gde god pogledaš tu su dokazi o tim savremenim idealima lepote. Novo normalno možeš da vidiš širom sveta.

Zato sam počeo da razmišljam o identitetu u našem savremenom društvu. Zamislio sam kako bi, da su i dalje žive, neke od najvećih zvezda u istoriji prihvatile savremene kozmetičke tretmane i trendove“, rekao je jednom prilikom umetnik.

Zanimljivi su njegovi kolaži na kojima je prikazao nekadašnje svetske dive, ali sa botoksom i filerima, a svoju estetiku opisuje kao „pop sa filmskim tonovima koji se preklapaju“.

U današnjici prikazane kako bi Odri, Merilin, Ledi Di izgledale sa korekcijama na licu iz ugla ovog umetnika.

Dive su sa primetnim razlikama potpuno izmenile lični opis, ali da li je to ono što je zaista moglo i sa njima da se desi?

Vanvremenske lepotice koja je krasila neverovatna harizma deluje da je ostala netaknuta i može se naslutiti ispod transformacije, iako je umetnik svojim kreativnim viđenjem slikovito prikazao drugačiji izgled.

 

 

Bonus video:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Svi komentari (0)