Foto: TOUCHSTONE TELEVISION - Album / Album / Profimedia

Opšte poznata činjenica je da se ljubitelji TV serija i filmova identifukuju s omiljenim junacima i njihovim "avanturama", a često imaju i pomešane emocije koje su vezane za glavne i sporedne likove. Međutim, neretko se dešava da baš ti omiljeni junaci bivaju žrtve ubistava ili tragičnih smrti i napuštaju serije, ostavljajući nas da se nerviramo, žalimo, a nekad čak i zaplačemo za njima, jer "zašto je baš moj lik morao da umre?" 

U nastavku ovog teksta donosimo vam listu TV serija i junaka koji su nas prema mišljenju mnogih prerano napustili, a serija bez njih više nikada nije bila ista.

PROČITAJTE JOŠ

Uvod u anatomiju

Mnogi koji su mislili da će se „Uvod u anatomiju“ završiti tako što će Derek, Meredit, Zola i Bajli konačno dobiti svoj „happy end“ bili su šokirani. Najpre zbog same smrti Dr Šeparda, a onda i zbog Meredit. Ono kroz šta je ona prošla tokom serije fanovima je gotovo nezamislivo. Mnogi su komentarisali da bi bilo bolje da je Derek umro odmah nakon udara kamiona, te objašnjavaju da je činjenica da ga je Meredit isključila sa aparata jedan od najstrašnijih momenata u seriji. Derek je tako postao još jedan od originalnih likova serije koji su je zauvek napustili.

Igra prestola

Smrt Neda Starka, već na kraju prve sezone, bila je udarac od kojeg smo se teško oporavili, da bi nam još gori šok priredili na kraju treće. „Crveno“ venčanje postalo je već žargonski termin za pravo krvoproliće. Rob, Talisa i Katelin umiru, nakon što smo se svi ponadali da će napokon doći do bar privremenog mira u Vesterosu.

Walking dead

„Walking Dead“ je serija poznata po nemilosrdnom ubijanju likova, bilo kojeg ranga, pa opet, svaka je i dalje bila iznenađujuća. Jedna od najšokantnijih bila je ona u trećoj sezoni, odnosno smrt Lori Grimes. Nakon hitnog carskog reza, Lori je počela nekontrolisano da krvari, a muke joj je skratio njen sin Karl.

Dexter

Obožavaoci serije „Dexter“ su takođe navikli na neobična iznenađenja, kao i na haotične scene. Međutim, niko nije mogao da ih pripremi na najšokantniju scenu u seriji –  smrt Deksterove supruge Rite. Scena u kojoj Dekster pronalazi svoju suprugu u kadi punoj krvi s beživotnim pogledom, a kraj nje na podu sedi njihovo uplakano dete, jedna je od najstrašnijih i najupečatljivijih scena u mejnstrim serijama.

Očajne domaćice

Ida Brit, jedna od domaćica iz ulice Visterija Lejn poginula je u petoj sezoni serije. Ona je nastradala u saobraćajnoj nesreći, nakon čega su je na ulici pronašle njene komšinice, odnosno, ostala ekipa domaćica. U narednoj epizodi, one su joj odale počast i prosule njen pepeo po ulici, u kojoj je smeštena glavna radnja serije. Brojnim fanovima ove serije ovo je jedna od najpotresnijih smrti u sezoni, pa i čitavoj seriji.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.