Jevremovićeva potresena: Odrasla sam sa Đorđem Marjanovićem

Showbiz 15. maj. 202119:28 > 16. maj. 2021 12:33
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Nekadašnja pevačica Jelena Jevremović teško je primila vest o smrti muzičke legende Đorđa Marjanovića, koji se družio i radio s njenim pokojnim ocem Miodragom Mikijem Jevremovićem.

Jelena je u razgovoru za Nova.rs ispričala koliko je poznavala Marjanovića i kakav je odnos imao s njenim ocem.

„Jako sam se potresla kada sam čula da je Đorđe Marjanović preminuo. Ne samo zbog toga što sam se divila njegovom liku i delu, nego zato što sam ga poznavala od rođenja. Bio je veliki prijatelj mog oca. U vreme kada je bila zdrava konkurencija pre 20, 30, 40 i 50 godina, postojale su te dve čuvene grupe navijača „Mikisti“ i „Đokisti“. Glavni predsednici tih udruženja su se sastajali i spremali planove za dalje turneje, festivale… Koliko god bili rivali, bili su veliki prijatelji“, rekla je Jevremovićeva i dodala koliko je Marjanović pomogao njenom ocu.

„Đorđe je raskrčio put mom tati u Rusiji. On i Radmila Kalaklajić su davnih dana Mikija odveli tamo i prikazali ga kao novu mladu zvezdu Jugoslavije. Mogu slobodno reći da je Marjanović zaslužan za to što je moj otac dve godine zaredom bio pevač Sovjetskog Saveza sedamdesetih. Napravio je veliku karijeru u Rusiji uz pomoć Đorđa i dugi noz godina je po deset meseci godišnje provodio tamo. Nekada su imali po dva, tri koncerta dnevno. Rusi su jako voleli Đorđa jer je bio predivan čovek i veliki borac koji je i pored bolesti uspeo da se održ. Istu tu bolest imao i moj tata, pa nažalost nije preživeo. Đorđe se izvukao iz svega toga. Jako sam tužna iako je imao lep životni vek. Biće zapamćen zauvek. Ušao je u istoriju kao i Miki. Nekako mi je uvek teško da prihvatim činjenicu kada se opraštam od takvih ljudi. Najiskrenije i najdublje saučešće izjavljujem porodici Marjanović. Veliki ostaju da žive kroz njihove pesme i kada odu“, rekla je Jelena.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je u januaru 2017. godine preminuo Miograd Miki Jevremović od posledica moždanog udara, Đorđe Marjanović bio je veoma tužan.

„Bili smo veliki prijatelji. U vreme kada smo bili popularni, pokrenuti su klubovi „Đokista“ i „Mikista“, ali naše prijateljstvo nije moglo ništa da naruši. Teško mi je i da pričam o tome…  Uvek ću ga se sećati kao dobrog čoveka, prijatelja i velikog umetnika koji je sebe davao maksimalno, i pesmi i obožavaocima. Miki je uvek bio pravi prijatelj i redovno smo se čuli -d bezbroj njegovih pesama teško je izdvojiti samo jednu. Ali pesma koja je meni posebno draga je „Ako jednom vidiš Mariju“. Ona je nekako njegov pečat“, govorio je za medije Marjanović.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.