Foto: Nemanja Jovanović

Glumica Jelena Gavrilović boravila je u periodu od 18. do 25. februara na "Nedelji mode" u Milanu gde je učestvovala na reviji srpske kreatorke Suzane Perić.

Pozvali smo glumicu Jelenu Gavrilović i pitali je kako se oseća i da li se testirala na koronavirus s obzirom na to da je u periodu oa 18. do 25. februara bila na „Nedelji mode“ u Milanu.
„Ja sam u Milanu bila pre više od 25 dana, nisam bolesna, nema šta…“, sasvim mirno i ljubazno je rekla.

S obzirom na to da je Jelena 18. februara bila na reviji u Milanu, a da je prvi slučaj zaraze koronavirusom u Italiji zabeležen 20. februara, pozvali smo je ponovo da proverimo da li je informisana o tome da inkubacija koronavirusa traje dve nedelje i da uopšte ne mora da ima simptome, što potvrđuje i alarmantna situacija koja se, zbog nedovoljno ozbiljno shvaćenih upozorenja o širenju zaraze, u Italiji naglo pogoršala do 10. marta, kada je italijanska vlada celu zemlju stavila u karantin.

Kada smo je drugi put pozvali, nije više zvučala ljubazno, već vidno uznemireno.

„Da vam kažem, sve što sam imala da dam od izjava ja sam dala, molim vas nemojte me više maltretirati, toliko sam uzbuđena zbog svega što se dešava, pokušavam da apelujem na društvenim mrežama, otkazala sam put zato što sam odgovoran građanin, nemojte više da me zovete, molim vas“, rekla je i pre nego što smo uspeli da joj postavimo pitanje, a na još jedan pokušaj da dobijemo neki odgovor u vezi sa njenim boravkom u Milanu, počela je da viče:

„Niste vi meni roditelj, šta ste mi vi, otac, majka?! Ja sam se uzbudila zato što mi otac 70 i nešto godina ima, zato što je bolesnik, zato što je haos u zemlji, zato što više ne mogu da odgovaram nikome na pitanja, nikakva! Hvala vam, izvinite, nekom drugom prilikom ćemo se čuti za nešto lepše. Doviđenja, sve najlepše“, rekla je i prekinula vezu.

Foto: Zoran Lončarević

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa modnom dizajnerkom Suzanom Perić, međutim, ona nije odgovarala na naše pozive i poruke.

Nešto kasnije, PR Suzane Perić Jasmina Latinovć potvrdila je da je kreatorka nakon „Nedelje mode“ u Milanu posetila lekara.

„Suzana se vratila iz Milana pre 25 dana, dobro se oseća, nema simptome virusa, kontaktirala je epidemiologa i vadila je krv, sve je u redu“, napisala je Jasmina Latinović u poruci.

Podsećanja radi, koronavirusom, koji je zvanično nazvan COVID-19, a koji se prvi put pojavio u Kini, zaraženo je više od 89.000 ljudi u svetu, dok je život izgubilo više od 3.000. Virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Vuhanu, a isprva niko nije slutio da će Italija postati najpogođenija posle Kine. Rezultat nedovoljno ozbiljnog shvatanja širenja zaraze kod Italijana je sve nagliji skok broja „pozitivnih“, koji je sa 3.916 od 6. marta već do 10. marta skočio na 8.514 sa ukupno 631 preminulih. Već narednog dana broj zaraženih je porastao na 10.590 od čega 827 mrtvih. Broj obolelih udvostručavao se svaka dva i po dana.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

PROČITAJTE JOŠ