Jelena Đoković: Radila sam u kockarnici kao šankerka

Showbiz 17. jun. 202013:02
Podeli:
jelena đoković haljina
Foto:EPA/SEBASTIEN NOGIER

Jelena Đoković, supruga najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića i direktorka Fondacije "Novak Đoković" , danas proslavlja svoj trideset četvrti rođendan. Pre nego je i zvanično postala član porodice Đoković, Jelenin život bio je prepun dogodovština sa studija i vremena kada nije mogla da uživa u luksuzu i čarima života bogatih i slavnih.

Jelena je u nekoliko intervjua za domaće medije govorila o trenutku kada je krenula na studije u Milano, navodeći da nije imala krov nad glavom, te da joj je tada pomogla Lidija, gospođa poreklom iz Šibenika u Hrvatskoj, koja je živela u okolini Milana.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je to kada mi je bilo 17 godina, tada je moja dve godine starija sestra Marija otišla u Ameriku na školovanje. Bile smo jako bliske, ona mi je bila najbolja prijateljica. Nakon što je ona otišla, shvatila sam da moram da odrastem. Najveći mi je šok bio kada se vratila, jer se promenila. Drugi takav trenutak bio je kada sam u Milanu upisala studije poslovne administracije na Bokoni. Tamo sam naučila šta je zahvalnost – jer mi je pomogla osoba koja to uopše nije morala. I to je jedna predivna priča koja me veže za Hrvatsku“, rekla je ona svojevremeno i dodala:

„Nisam odmah dobila mesto u studentskom domu pa sam nakon mnogo peripetija preko mame došla do gospođe Lidije iz Šibenika, koja je u to vreme živela u okolini Milana i radila u jednom domu za starije. Ona me je primila u svoj skromni dom. Spavale smo u istom krevetu, brinula se za mene kao da sam joj ćerka. Nije imala mnogo, ali sećam se da mi je dala 50 evra džeparca i rekla – zaslužila si. Umrla je prošle godine nakon teške bolesti. Bile smo u kontaktu, a ja sam pokušavala da joj kažem koliko mi je važna. Nadam se da sam uspela da joj zahvalim na svemu. Neki govore o neprijateljskim odnosima između naših država, ali za mene to ne postoji. Lidija me je naučila šta je zahvalnost jer mi je sve dala, a nije morala.“

Za studije je, kako je svojevremeno rekla, sakupljala novac radeći u parfimeriji i na promocijama.

„Moj prvi posao bio je sa 16 godina u parfimeriji. Zatim sam radila u kladionici, kao šankerka, pravila sam kafe, sokove, i taj posao radila sam kako bih zaradila za kartu do Italije, i otišla na studije. Nisam se dugo zadržala u kladionici i nakon toga bila sam promoterka nekih događaja. Mnogo toga sam radila i ništa mi nije bilo teško, sve je to za ljude. Imam roditelje koji su mi dali krila da poletim i više nego što je to bilo dozvoljeno u ono vreme rata i ekonomskih problema. Otac i majka su moja dva anđela, kao i moja sestra“, rekla je ona za domaće medije.

Novaka je međutim upoznala 2005. godine preko zajedničkih prijatelja, dok on još nije bio planetarno popularan. Teniser ju je prvi put predstavio javnosti na turniru u Amersfortu u julu 2006. godine. Često je obilazila Monte Karlo u kojem danas porodica Đoković živi.

„Mi smo baš bili klinci kada smo se prvi put sreli. Bili smo na teniskom turniru u klubu „Dril“ na Banovom brdu. Dugo sam trenirala tenis, do svoje 15. godine, pa smo imali zajedničko društvo. On je rešavao neke ukrštene reči, a ja sam bila pored njega, pa me je pitao da mu pomognem i tako smo zajedno počeli da rešavamo, ali posle toga smo se sretali povremeno i uvek lepo družili, ali bez ikakvih naznaka da ćemo se ikada zabavljati. Tek smo počeli da se zabavljamo posle tri godine“, rekla je ona svojevremeno.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar