Jedna od najpopularnijih pevačica devedestih promenila ime i postala astrolog

Showbiz 03. avg 202219:47 > 20:16
Podeli:
Madam Piano Foto: Printscreen YouTube/peja945

Madam Piano devedesetih godina bila je veoma popularna, ali je uprkos tome odlučila da se povuče sa scene.

Rođena je kao Ljiljana Rančić, a Madam Piano joj je umetničko ime sa kojim se pojavila 1991. godine. Zanimljivo je da joj je prvi nastup bio sa glumicom Anom Sofrenović.

PROČITAJTE JOŠ

Već dve godine kasnije zabeležila je veliki uspeh na festivalu Beogradsko proleće, kada je pobedila sa pesmom „Sanjam“. Ubrzo odlazi na svetski Vitjepski festival u Belorusiji gde je nastupila sa četri pesme.

Zahvaljujući pesmi "Bonito" 1996. godine osvaja drugo mesto na takmičenju MESAM. Sa tadašnjim suprugom Dejanom Škopeljom, inače članom benda "U škripcu" i "Babe", 1997. godine snimila je album "Predeli".

Na albumu je, između ostalog, sarađivala sa bendom "Ortodoks Kelts" na pesmi "Galija". Talenat i raskošan glas uspeo je da dođe do izražaja već sledeće godine, kada je sarađivala sa poznatim muzičarem Borom Dugićem na pesmi "Moj jasmine". Oni su pesmu izveli na festivalu Pjesma Mediterana u Budvi.

Drugi album je izdala 2001. godine pod nazivom "Zemlja čuda", a na ovom albumu došlo je do mešanja moderne i etno muzike. Na njemu se našao njen najveći hit "Eternal love", koji su Franko Masi i ona otpevali na italijanskom jeziku. Ova pesma je bila veoma popularna, a često se može i danas čuti.

Karijera joj je krenula uzlaznom putanjom, te je odlučila da 2002. godine snimi album "Priče iz davnina" sa grupom "Teodulija". Osim njih na ovom albumu mogli su se čuti i glasovi Olivera Njega, Marije Mihajlović, Predraga Cuneta Gojkovića.

Međutim, onda je usledio obrt i Madam Piano je odlučila da se povuče sa scene 2003. godine. Kao razlog za ovo navela je da je javni život opterećuje.

U međuvremenu se posvetila svojoj drugoj ljubavi - astrologiji. Diplomirala je na astrološkom institutu ''Johannes Kepler'' a početkom 2011. godine stekla je sertifikat međunarodnog profesionalnog astrologa ISAR CAP. Iste godine je najavila mogući povratnički album, ali do njega nije došlo. Knjigu "Odiseja" koja se bavi astrološkim temama izdala je 2012. godine zajedno sa Aleksandrom Imširagićem, predsednikom "Johannes Kepler" instituta u Beogradu.

Neko vreme je radila u dve srednje muzičke škole, gde je predavala džez pevanje. Drugi put se udala za Marka Nedeljkovića, a potom i promenila ime u Nia Nedeljković.

"Astrologija je moja velika ljubav i tome sam se posvetila. Što se muzike tiče, zasviram i zapevam za svoju dušu. Estrada me ne zanima jer imam druge prioritete", rekla je Madam Piano pre nekoliko godina za medije.

Madam Piano Foto: Printscreen YouTube/peja945

Sa prvim suprugom dobila je ćerku Lunu, koja je krenula majčinim stopama i neko vreme je pevala u grupi "Svi na pod". Ono što je mnogima zapalo za oko jeste da fizički veoma podseća na Niu. U drugom braku dobila je sina Luku, koji takođe pohađa srednju muzičku školu.

Iako se povukla sa scene, ona je ovog proleća najavila da će snimiti album sa grupom "Gyass band" . Dobitnica je nagrade “Dimitrije Mitrinović” koju dodeljuje Fondacija “Ars Longa“ za 2021. godinu za izuzetan doprinos srpskoj kulturi i očuvanju lepih umetnosti. U svojoj karijeri sarađivala je Slobodanom Trkuljom, Vasilom Hadžimanovim, Petrom Jelićem i "Yu grupom" i mnogim drugim muzičarima.

BONUS VIDEO: Vlado Georgiev: Pevace su proglasili masovnim ubicama

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar