Foto: Printscreen/Youtube

Konkurs za Beoviziju, na kojoj se bira predstavnik Srbije za Pesmu Evrovizije, već je raspisan, ali je mnoge iznenadila informacija da se neće emitovati na RTS-u.

Pročitajte još:

Nedugo nakon što je raspisan konkurs na kojem stručni žiri RTS-a kao javnog emitera bira prestavnika na Eurosongu, objavljeno je da produkcija Megaton, koja je osnivač festivala, povlači Beoviziju s Javnog servisa.

Iz Megaton produkcije je saopšteno da se festival više neće emitovati na RTS i da su oni vlasnici festivala, kao i da se Beovizija seli na drugu televiziju s nacionalnom frekvencijom.

Saša Mirković, čelnik produkcije saopštio je ovu odluku na svom Instagramu.

„Megaton prodakšn je osnivač i vlasnik festivala Beovizija. On je nastao 2003. godine kada RS i nije imao pravo da šalje predstavnika na Evroviziju, koja je takođe privatni festival, samo na evropskom nivou. Prvi pobednik Beovizije bio je Toše Proeski i tada je RTS bio samo emiter. Kada je EBU, tačnije organizator Evrovizije dozvolio RTS da učestvuje, Megaton je uz naknadu prepustio RTS-u samo licencu za odabir žirija, učesnika, a mi smo radili izvršnu produkciju. Tako je bilo dugi niz godina i Beovizija je uvek bila lep festival“, napisao je Mirković na Instagramu, a potom podelio i deo iz saopštenja raspisanog konkurska gde piše da pobednik dobija nagradu 50.000 evra, drugoplasirani 30.000 evra, a trećeplasirani 20.000 evra.

Sa druge strane, Javni servis navodi da samo oni imaju prava na izbor predstavnika na Pesmi Evrovizije. Izdali su saopštenje u kojem navode da će izbor predstavnika Srbije održati na isti način kao što je to bilo i dosad:

„Radio-televizija Srbije kao članica EBU, jedina ima pravo da delegira kompoziciju koja će predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije“.

BONUS VIDEO: Izjava Nataše Bekvalac prajd

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Komentari

Svi komentari (5)