Sloboda Mićalović Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ime popularne glumice izabrao je njen pokojni otac Dragan Mićalović, inspirisan monodramom koju je tada igrao.

Sloboda Mićalović važi za jednu od najlepših i najtalentovanijih glumica na našim prostorima.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored neospornog glumačkog talenta i atraktivnog izgleda, ono što je dodatno pomoglo glumici da se izdvoji na početku karijere bilo je specifično i retko ime.

Ipak, mnogi ne znaju kako je glumica dobila ovo unikatno ime koje joj je dao njen pokojni otac, Dragan Mićalović.

Kako je i jednom prilikom izjavila, ime Sloboda dobila je po Slobodi Bodi Trajković, ženi koja je bila čuvena ljubav Lole Ribara. Na ovu ideju došao je njen otac, dok je igrao monodramu „Ivo Lola Ribar“.

„Moj otac je igrao monodarmu ‘Ivo Lola Ribar’, a Sloboda Trajković je bila Lolina verenica. To je najlepša ljubavna priča, poput našeg ‘Romea i Julije'“, ispričala je jednom prilikom glumica, pa je dodala da njena imenjakinja na neki način i danas živi kroz nju.

Podsetimo, Sloboda Trajković rođena je u Vrnjačkoj Banji 1918. godine kada je završen Prvi svetski rat. Njen otac Svetolik, ugledni apotekar, nazvao ju je tako u ime trijumfa slobode. Njen brat Miroslav bio je veoma aktivan u Narodno-oslobodilačkoj borbi i živeo je u Beogradu, gde je i ona stigla na studije hemije i gde ju je Miroslav 1937. upoznao sa danas čuvenim Ivom Lolom Ribarom.

BONUS VIDEO: Sloboda Mićalović na Banja Luka festu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)