Ivana Jordan: Karijeru nisam gradila na skandalima

Showbiz 23. jul. 202021:00
Podeli:
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Ivana Jordan teške dane zbog koronavirusa provodi sa svojim sinom Vukom i poštuju pravila mera predostrožnosti. Iako je, kao i cela njena branša ostala bez posla, pop pevačica živi od ušteđevine kako bi pokrila neophodne finansijske potrebe. Ivana u intervjuu za portal Nova.rs otkriva zbog čega se ne ističe u javnosti, a dotakla se i svog privatnog života.

PROČITAJTE JOŠ

Kako podnosiš situaciju sa koronavirusom?

– Pa evo, pozitivna sam. Ali, ne na koronu, već prema životu i raspoloženju. Inače ćemo od nemira i brige još više stradati.

Kako se osećaš? Da li paziš kuda se krećeš?

– Nemam simptome, ali ko zna koji su uopšte simptomi.

Tvoja branša je ostala bez posla. Kako uspevaš da se izboriš sa finansijama s obzirom na neophodna mesečna plaćanja i troškove?

– Da. Nema koncerata, niti zarade u okviru muzike ovih meseci gde smo svi na gubitku, pa i ja. Trenutno živim od onog što sam uštedela, ali naravno to nije neiscrpno, pa razmišljam o novim angažovanjima, ali prerano je da sad pričam o tome.

View this post on Instagram

Reka se prepoznaje plivanjem, a čovek razgovorom.

A post shared by Ivana Jordan (@ivanajordan_) on

S obzirom na to da iza sebe imaš dugogodisnji rad i pesme, zašto se malo više ne ističeš u javnosti?

– Takav sam karakter. Nemam preveliku potrebu da se ističem na tabloidni način koji sad mediji forsiraju. I ne volim da sam u gužvi, a gužva je prilična trenutno u javnosti sa raznim ličnostima koje nisu dokazane u svom radu i onome što su stvorili, već samo po svojoj slobodi ponašanja kakvog god. Meni nije baš privlačno. Tako da, tu sam onoliko koliko me prate oni koji vole i cene ono što radim.

View this post on Instagram

Ponovo sunce greje, mojoj se duši smeje ?☀️

A post shared by Ivana Jordan (@ivanajordan_) on

Kako komentarišeš svoje kolege sa pop scene? 

– Sjajni su. Pop scena je sačinjena od divnih ljudi i muzičara i ima toliko divnih pesama i od mojih kolega koje ne uspeju ni da dođu dovoljno do publike od gužve koju sam pomenula. Ali, to je duh vremena i tu smo da od sebe damo najbolje zbog ravnoteže među zvezdama.

Da li se sa nekim privatno družiš?

– Moji najbolji prijatelji su uglavnom iza kamera, ali imam i sjajne drugare od muzičara. Nada Topčagić je divna i lepo se družimo, Milica Vukliš, miss Srbije 2014. mi je sjajna drugarica, Aleksandra Tanasković model je takođe neko s kim se mnogo volim i družim, Srna Lango, Mićko Ljubičić, Suzana Mančić, Rastko Janković, Vanja Bulić…

Da li ti je neko nekad sa estrade pomogao u životu na neki način, ili si ti nekome učinila bitnu stvar?

– Jedna od najboljih hitmejkera trenutno, Aleksandra Sara Milutinović, jednu od prvih pesama na našoj sceni je napisala za mene. To je pesma „Zora“, koju i danas publika voli. Bile smo tada na počecima svojih karijera i kao što je ona meni napisala sjajnu pesmu, tako sam ja nju povezala sa drugim muzičarima gde je pokazala svoj sad već dokazan talenat i kvalitet. Skoro smo se srele posle dugo vremena i baš je bilo emotivno. Vratile smo neke zagubljene emocije.

Da li bi nešto menjala u karijeri?

– Moja karijera je zdrava, išla je postepeno i dalje ide tom putanjom. Retko danas neko održava muzičku karijeru bez skandala, i na to sam ponosna. Svako vreme donosi novi oblik stvaranja. Ono što imam danas, nisam imala pre. I to je prirodno. Jedino što bih možda promenila jeste moja stidljivost koja mi je bila izražena u prvih deset godina karijere. I to mi je malo usporilo tok svega, ali i to je valjda imalo razlog.

View this post on Instagram

?

A post shared by Ivana Jordan (@ivanajordan_) on

Kako ti je na emotivnom polju? Imaš li partnera?

– Skoro sam izašla iz duge veze i sada ne znam šta mi život sprema, a i ne opterećujem se. Svakako se najlepše osećam kada sam emotivno ispunjena.

Na koji način i kako vaspitavaš dete?

– Moj sin Vuk i ja smo srodne duše. Trudim se da gradim i održavam taj odnos prijateljstva, ali i autoriteta s njim. Svako biće ima svoj put i ništa ne želim da mu namećem, već pokušavam da mu pomognem da otkrije šta mu je najbliže i najdraže. Jako je važno detetu uvek da objasnimo zašto mu nešto ne dozvoljavamo da bismo pravilno razumeli sve.

Da li bi imala protiv ako bi se tvoje dete bavilo muzikom, budući da taj posao iziskuje mnogo rada, truda i ulaganja?

– Vuk je veoma kreativan i često sedne za klavir i svira neke svoje izmišljene kompozicije. Sa druge strane, voli matematiku i brojeve i merenje, a sa treće je želeo da bude šef policije.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar