Amer Čengić Čenga Foto: Z.K. Munja

Pevač otkrio nepoznate detalje o sebi.

Jedan od pobednika ove sezone “Nikad nije kasno” Amer Čengić Čenga, došao je iz Amerike kako bi učestvovao u muzičkom takmičenju, a tokom razgovora smo ustanovili da mu je život preko okeana doneo mnogo toga i da sa razlogom ne planira da se vrati u rodnu Bosnu i Hercegovinu. Pevač je davnih dana pronašao sreću u Sjedinjenim državama, tačnije u divnom mestu Klirvoter u saveznoj državi Floridi, koje se nalazi na obali okeana.

PROČITAJTE JOŠ:

„Neverovatno je koliko sam prijatelja stekao u Srbiji za ovih šest meseci tokom takmičenja, iznenađen sam gostoprimstvom. Moja egzistencija je u Americi. Izvesno je da ću doći zbog muzike na neki određeni vremenski period, ali nikada više neću živeti u bivšoj Jugoslaviji“, počeo je on za Blic.

„Muzika je bila hobi, nisam hteo od toga da živim. Pevao sam po našim lokalima, ali zarađujem od svog limo servisa. Osnovao sam malu kompaniju pre 15 godina i imam nekoliko vozila, vozim malo viši stalež i od toga živim“.

Čenga je otkrio kako je sređivao stan.

„Volim jednostavnost u svakom smislu te reči. Time se vodim otkad sam se razveo i lakše živim. Sve sam sam sredio, jako sam specifičan. Kupio sam ovaj trosoban stan kao krš i osam meseci sam svaki dan radio na njemu i uređivao ga po mom viđenju. Nisam štedeo, jako je skup“, dodao je pevač.

Amer Čengić Čenga Foto: Z.K. Munja

U Čenginom stanu ima dosta detalja, kojima je ukrasio dom i na fotografijama nećete naći nijedan “podrazumevani” predmet koji poseduje svaki čovek sa ovih prostora.

„Nemam ikone, fotografije članova porodice, milje na televizoru i slično što se očekuje od svakog Balkanca“, rekao je Čenga kroz smeh, ali zato ima sliku Boba Marlija.

„Slučajno sam jedan dan prošao pored jedne garažne rasprodaje i video sam taj rad. Platio sam je svega 1,5 dolar, a posle sam kupio ram“, rekao je Čenga.

„Nikad nisam sređivao kuću dok nisam ostao sam, sada sa zadovoljstvom sve radim jer mi je čistoća na prvom mestu. Preterano sam pedantan“, iskren je pevač i otkriva bez čega ne može u kući:

„Uvek imam voće, to je pokretač moje energije“.

Amer Čengić Čenga Foto: Printscreen/TvPrva

Pored Boba Marlija, nalaze se tri gitare koje krase dnevni boravak:

„Omiljeni kutak mi je dnevna soba, volim da sedim u fotelji i gledam televiziju, a tu su i moje gitare koje volim da sviram kada sam sam i kada imam vremena“, istakao je Čenga i otkrio da li nekad prijateljima nešto odsvira.

„Tokom 30 godina bračnog života, imali smo krug prijatelja od 10 familija i stalno smo se međusobno posećivali. Kada su dolazili kod nas, pravili smo kajdanku, svako bi napisao nekoliko pesama koje želi da čuje i onda sam im svirao i pevao. Nakon razvoda su mi svi okrenuli leđa i sada tražim novo društvo“, istakao je muzičar.

BONUS VIDEO: Milica Todorović o susretu s Nebojšom Stefanovićem: Pocrvenela sam od srama

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.