Goga Sekulić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pevačica Goga Sekulić već danima je u žiži javnosti zbog razvoda braka od supruga Uroša Domanovića, sa kojim ima sina Vasilija Andreja. Nakon šest godina zajednice, pevačica i svetski prvak u džiju-džici odlučili su da se sporazumno rastanu, a zahtev za razvod već su predali advokatu. Iako je bivši par ostao u dobrim odnosima, Gogi otac ne slaže se sa njenom odlukom.

Iako u Goginom i Uroševom odnosu ne postoji treća osoba, ljubavi je došao kraj zbog daljine, koja je dovela do čestih nesuglasica, nesigurnosti i pucanja. Naime, Goga se nakon udaje preselila kod Uroša u Švajcarsku, a pre dve godine odlučila je da se sa sinom vrati u Srbiju i živi na relaciji Beograd-Cirih. Iako su oboje bili sigurni da će moći da funkcionišu, bez obzira na kilometražu koja ih je razdvajala , ipak nisu uspeli.

Sekulićeva je ugostila ekipu Nove na snimanju spota za novu pesmu „Anamneza“, koju potpisuju Marina Tucaković i Damir Handanović, gde je za naš portal otvorila dušu o razvodu, još uvek zakonitom suprugu, sinu, a pohvalila se i novim poslovnim poduhvatima.

PROČITAJTE JOŠ

– Ova pesma za mene je veoma posebna jer je tekst napisala Marina Tucaković. Nisam menjala svoj provereni tim u koji spadaju Damir Handanović i Dejan Milićević. Moram najaviti da mi je čast što radim sa Borisom „Demode“ koji je za spot odabrao odličan stajling. Tu je i moj frizer Boris Obreški, kao i šminker Bojan Vukadinov. Nemojte mi zameriti što ih sve imenujem, ali bez njih ovaj projekat ne bi bio isti.

S obzirom na to da se nakon pauze vraćate na scenu u velikom stilu, po čemu će se najavljeni projekat razlikovati od prethodnih?
– Biće dosta drugačije. Imaćemo neke scene u bioskopu, što niko nije očekivao od Goge (smeh). Kao što se kaže u tekstu „Pukla mi je čaša, pukla mi veza, to je moja nova anamneza. Ponovo je ova slatka dama u bioskopu noćas sama“. Eto, da vam otkrijem delić.

Da li je tekst pesme naslućivao razvod braka, budući da vam je Marina bila prijateljica i da ste joj se među prvima poverili?

– Izgleda da jeste. Marini sam govorila da će pesma biti ženska himna. Tada mi je bilo slatko i zanimljivo, a sad kad pevam, nije mi baš svejedno. Pošto mi se u međuvremenu svašta dešavalo, nije baš lako pevati tako emotivne reči.

Foto: Printscreen/Instagram/sekulicgoga

Dosta se spekulisalo da li je vaš odnos sa suprugom narušila treća osoba, ali i daljina koju oboje niste mogli da podnesete. Koji je konkretan razlog?

– Tvrdim da treća osoba ne postoji. Prosto, nije nam više išlo. Kao odrasli i civilizovani ljudi, koji imaju dete, razgovorom smo rešili sve i odlučili da je najbolje da se raziđemo.

Ali zašto ste se vratili u Beograd? Zasto niste ostali kod supruga u Cirihu?

– Morala sam da se vratim sa sinom. Uroš ima svoj posao u Švajcarskoj i nije bilo šanse da pođe sa nama. Ta težina koja je pala na mene i o obaveze oko sina, posla i svega ostalog, bili su jači od mene. S druge strane, i Urošu je teško jer je tamo sam i bez nas. Na kraju smo uspeli da napravimo dogovor i kompromis. Ostali smo prijatelji, a našem sinu ćemo biti najbolji roditelji na svetu. Zarad njegove sreće i budućnosti moramo ostati dobri i biti u kontaktu.

Da li ste pokušali da rešite bračne probleme i pomirite se?

– Kod nas je sve bilo spontano. Poslednje dve godine nismo živeli zajedno i viđali smo se na relaciji Beograd-Cirih. Odlazili smo na zimovanja i letovanja. S obzirom na to da smo šest godina bili zajedno, postali smo kao familija.

Niste od onih povređenih žena koje su u stanju javno da iznesu prljav veš iz kuće?

– Ako nešto ne volim, to je onda to medijsko prepucavanje „ti meni, ja tebi“. To je užas. Ja sam za mir i samo mir. U mom slučaju neće biti toga i nećete imati priliku da čujete nijednu lošu reč o Urošu jer je on normalan dečko, a i naš odnos je bio normalan.

Koliko je teško gajiti dete bez prisustva muža?

– Iskreno, jako je teško. Koliko god on učestvuje u odgajanju i pomaže mi, nije lako kad dete živi sa jednim roditeljem. Više puta sam pohvalila samohrane majke jer sve to treba izgurati.

Pošto imate švajcarski pasoš, planirate li nekada ponovo da se vratite tamo?

– Meni je ova relacija na kojoj sam živela potpuno odgovara. Jedini razlog zbog kojeg sam se vratila je da bi moj sin lepo savladao maternji jezik. To nam je sad prioritet. Kad odraste sam će moći da bira šta želi, a ja bih bila srećna da se školuje u Švajcarskoj, ali i gde god on bude želeo.

Otac Vam je Crnogorac. Da li ste se plašili njegove reakcije ili osude pre nego što ste mu saopštili za razvod?

– Moji roditelji su protiv razvoda. Oni su starog kova i u braku su 50 godina. U našoj familiji se retko ko razvodio, možda imamo samo jedan slučaj. Nisu bili za to. Mom ocu i dalje nisu jasne smo stvari i kako neko može da dođe u situaciju da se razvede, a pogotovo ako nije reč o nekom maltretiranju i zlostavljanju. Hvala Bogu, toga nije bilo u mom slučaju. S druge strane, otvoreno sam razgovarala sa njim i rekla mu da to mora da prihvati ako želi da mu ćerka i unuk budu srećni. Moji roditelji su takođe ostali u dobrim odnosima sa Urošem.

Postoji li bar trunka nade za pomirenje sa suprugom? Da li biste pristali na to ukoliko bi on promenio neke stvari koje Vam smetaju?

– Ne mogu da razmišljam o tome. Prosto, doneli smo odluku koje ćemo se pridržavati. Nije lako, naravno. Volela bih da je sve bilo drugačije, a ne ovako. Na kraju, nikad ne znamo šta nosi dan, a šta noć. Neka to bude odgovor.

Mnogi su se družili sa vama iz koristi, pa samim tim i profitirali. Gde su svi ti ljudi sada kada vam je teško?

– Hmmmm… To je duga priča. Goga je uvek prema svima bila dobra i bila džek. Uvek je bila tu za sve. Naravno, nisam ostala sama. Vremenom sam sklonila sve te lažne ljude iz svog života, a ostavila one prave koji su uz mene u svakom trenutku, pa i u ovom. Nijedan razvod nije lak.

BONUS VIDEO: Goga Sekulić zapevala u provodu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare