Islandski predstavnik pozitivan na koronu, nastup upitan

Podeli:
Island evrovizija 2021
Foto: Patrick van Emst / AFP / Profimedia

Grupa Daði og Gagnamagnið, koja predstavlja Island na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, ostaje u izolaciji, pošto je jedan član benda pozitivan na koronavirus, saopšteno je iz islandskog javnog servisa.

PROČITAJTE JOŠ

Trebalo je da islandske predstavnike gledamo u sutrašnjem polufinalu.

Islandski javni servis RUV je saopštio da zbog novonastale situacije predstavnici Islanda sigurno neće nastupiti na generalnim probama koje se održavaju danas, a da je velika mogućnost da ih nećemo gledati ni u sutrašnjem, drugom polufinalu Evrovizije.

Zbog toga će tokom direktnog prenosa biti prikazan nastup islandskih predstavnika sa jedne od proba koje su obavili prošle nedelje, navode iz RUV-a.

„Ovo je veliki udarac“, naveo je Runar Freir Gislason, član islandske delegacije zadužen za odnose s javnošću, koji je i potvrdio informaciju o zdravstvenom stanju člana benda.

Iz islandske delegacije dodaju kako su svi članovi pre odlaska u Roterdam primili vakcinu kompanije „Džonson i Džonson“, a navode kako je jutros tokom testiranja otkriveno da je jedan od članova grupe pozitivan.

Islandska delegacija je u izolaciji od subote, kada je iz Evropske radiodifuzne unije saopšteno da je jedan član te delegacije pozitivan na koronavirus, zbog čega se Islanđani nisu pojavili na ceremoniji otvaranja. Tada je objavljeno da je u izolaciji i delegacija Poljske.

Danas će biti održane dve generalne probe, od kojih je najvažnija večerašnja, tokom koje će odluku o svojim favoritima doneti članovi žirija.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar