Kićo Slabinac i Mirjana Antonović
Kićo Slabinac i Mirjana Antonović Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/E-Stock

Jedna od najvećih ljubavnih balada s naših prostora sigurno je "Zbog jedne divne crne žene", koju je izveo pokojni Krunoslav Kićo Slabinac, a decenijama se nije znalo da je numera posvećena Mirjani Antonović, ženi koja je ponovo u žiži javnosti zbog upornosti da dokaže da je Miroslav Ilić otac njenog deteta.

Mirjana Antonović juče je potvrdila da je sud u Beogradu doneo presudu da je pevač Miroslav Ilić biološki otac njenog sina Devina. Epilog dugogodišnje bitke nije preterano iznenadio javnost, imajući u vidu da je njihova tajna veza godinama bila tabu tema na estradi. Neke javne ličnosti stale su na Mirjaninu stranu i potvrdile da su svedočile dvogodišnjoj vezi Antonovićeve sa pevačem narodne muzike (Ilić je sve vreme bio u braku), dok su drugi bili suzdržani i odbijali da daju komentar na ovu temu.

PROČITAJTE JOŠ

Mirjana se ovim povodom juče oglasila na svom Fejsbuk profilu i otkrila detalje sudske presude.

„Dragi moji strpljivi prijatelji, danas je dan za slavljenje. Stigla je sudska odluka da Miroslav Ilić i Devin Antonović jesu otac i sin. Mi smo se danas na svim kontinentima zaplakali od sreće i veoma smo zadovoljni“, napisala je ona u saopštenju, pa dodala:

„Onaj kome se ne dopada ova odluka neka se tuži, a mi imamo prečeg posla. Idemo dalje dok se ne izmeni ovaj zastareli zakon za DNK, koji je usmeren protiv razvoja srpskih porodica i srpskog drustva. Uvek sam želela i verovala da se u Srbiji ipak moze naći pravda i veoma mi je drago da se nisam razočarala. Mnogo vam se zahvaljuje i neizmerno vas voli, vaša Mirjana.“

Iako je njen turbulentni odnos sa Miroslavom Ilićem javnost pratila, manje je poznato da je u mladosti volela i jednu hrvatsku zvezdu – pop pevača Kiću Slabinca, koji joj je posvetio numeru „Zbog jedne divne crne žene“.

Njihov susret dogodio se još dok je pokojni Slabinac bio na turneji u Americi, a prema njegovim rečima u pitanju je bila ljubav na prvi pogled.

„U Njujorku sam upoznao prekrasnu ženu, poreklom Hercegovku. Sedela je u Kadilaku, sa šalom oko vrata. Bila je to ljubav na prvi pogled. Imao sam velike planove, čak sam i apartman kupio u Astoriji. Znala je da je pesma ‘Zbog jedne divne crne žene’ njoj napisana. Na koncertima bih je stavio u prvi red, stao ispred nje i pevao samo njoj. Toliko sam bio opčinjen. Verovao sam da će trajati večno. Pokazalo se da nije mislila doći ovamo, a nisam ni ja mogao ostati tamo. Našla je drugog i ostavila me. Mislila je da će me samo tako preboleti, no čuo sam da nije do danas. Veza je s moje strane bila poštena i iskrena. Kad smo se rastajali, rekao sam: ‘Odlazim mirne savesti, a bojim se da ti od svoje nećeš pobeći do groba'“, rekao je u intervjuu za Večernji list.

Mirjana je jednom prilikom komentarisala vezu sa Slabincem i potvrdila da je u pitanju bila velika ljubav.

„U životu čovek voli više puta, ali prva i tako velika ljubav koja se dogodi u ranoj mladosti ima posebno mesto u duši. Kićo i ja smo praktično još bili deca kad smo se zaljubili. Iz tog perioda i zbog moje duge crne kose je potekla najlepša balada na ovim prostorima ‘Zbog jedne divne crne žene'“, ispričala je ona svojevremeno.

Mirjana Antonović
Mirjana Antonović Foto: E-Stock

Iako njihov raskid nije bio lep, nakon više od 40 godina od prvog susreta, Mirjana i Kićo sreli su se u Zagrebu. Legendarni pevač tada nije krio da mu je drago što napokon vidi Mirjanu i što mu se javila, te posvetila posebno mesto u njenoj knjizi. Naime, Mirjana je napisala da joj je on bio najveća ljubav.

„U njoj je svih tih 40 godina tinjala želja da se pomirimo, a ni ja nisam indiferentan, jer ipak smo imali nešto zajedničko pa, ako ništa, da barem ostanemo prijatelji i ne umremo posvađani. U kontaktu smo danas, razgovaramo, vidimo se“, rekao je 2019. godine Večernjem listu.

Kada je Kićo preminuo godinu dana kasnije, Mirjana je tu vest teško primila i na Fejsbuku napisala da smo izgubili velikog čoveka.

„Par dana pre nego što je trebalo da ode u bolnicu, Kićo me je zamolio da mu obećam da ćemo u nebu biti zajedno. Obećao mi je da će me nazvati čim otvori oči. Nažalost to se nije dogodilo, što je bilo veoma zabrinjavajuće. Mnogo će nam nedostajati, a posebno meni“, napisala je tada Mirjana.

Nju su tada kritikovali zbog načina na koji je pisala o Slabincu, povezujući ovu ljubav sa onom koju je imala sa Miroslavom Ilićem. Imajući u vidu da je Antonovićeva sa Miroslavom u emotivnoj vezi bila dok je on bio oženjen, mnogi su joj sugerisali da „nema prava“ da govori o Slabincu. Nakon brojnih kritika, Mirjana odlučila da putem Fejsbuka odgovori na negativne komentare.

„Za sve vas koji ste me u ovom trenutku kritikovali zbog mojih komentara za Kiću i iz solidarnosti prema Miroslavu, a ne znate činjenice – između Kiće i upoznavanja Miroslava je prošlo 15 godina. Kićo i ja smo bili veoma mladi, iskreno smo se voleli ali sticajem okolnosti nismo mogli da ostanemo zajedno. Kićo se i oženio i rastao. Dok je bio u braku nismo bili u kontaktu. Kasnije smo se videli i ponovo uspostavili prijateljsku vezu. Suprotno od Miroslava, Kićo je dobar čovek i jedini koji me je u životu iskreno voleo. Krivo mu je bilo što Devin sve te gadosti proživljava sa Miroslavom i što Devin nije njegov sin. U suprotnom, Miroslav nije pošten niti dobar čovek. Zna da mu je Devin sin i laže čitav svet, maltretirajući rođeno dete. S kim bi vi radije bili na nebu, Kićom ili Miroslavom?“, upitala je tada Mirjana.

BONUS VIDEO: Ljubavnica Miroslava Ilića na suđenju s pevačem: Idem do kraja

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)