Doris Dragović, Željko Ražnatović Arkan Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL, EPA/MILOS VUKADINOVIC

Jedna od najpopularnijih i najuspešnijih hrvatskih pevačica Doris Dragović danas slavi 61. rođendan.

Pravo ime joj je Dorotea Dragović. Međutim, još u detinjstvu je dobila nadimak Doris, koji je kasnije uzela kao svoje umetničko ime.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa ozbiljnijom karijerom započela je 1983. godine, kada je pevala sa grupom „More“.

Predstavljala je Jugoslaviju na Evroviziji 1986. godine sa numerom „Željo moja“ i osvojila je 11. mesto.

Doris Dragović Foto: Printscreen/YouTube/
Eurovision GOLD

Nastup na evropskom takmičenju ponovila je i 13 godina kasnije, ali tada je nastupala za Hrvatsku. Sa pesmom „Marija Magdalena“ osvojila je 4. mesto, što je jedan od najboljih plasmana Hrvatske ikada na tom takmičenju.

O njenom privatnom životu malo se zna, jer nikada nije želela javno da govori o svojoj privatnosti. U braku je s Mariom Budimirom, a upoznali su se 1989. godine, da bi se godinu dana kasnije venčali u Splitu. Pevačica i vaterpolista imaju sina Bornu, a Doris je više puta u intervjuima isticala kako joj je suprug najveća podrška.

„Moj je suprug moj vetar u leđa. Uvek mi je savetnik, ima jedinstvenu intuiciju i ogromnu ljubav. On je autoritet u mom životu upravo zato što mi poklanja, osim beskrajne ljubavi, prijateljstvo, savet i snagu. Verujem da su upravo to čarobni sastojci svakog braka koji traje“, rekla je Doris jednom prilikom.

Doris Dragović Foto: E-Stock/Milos Rafailovic

Pričalo se i da je Doris bila velika ljubav Željka Ražnatovića Arkana.

Njihova romansa je započeta krajem osamdesetih godina, dok je komandant Srpske dobrovoljačke garde bio u braku sa Natalijom.

„Doris i Arkana sam upoznao,  i to na njegov zahtev. Njemu se baš sviđala. Ni ona nije bila imuna. Morao je Željko da se sakriva jer je bio u braku sa Natalijom“, rekao je jednom prilikom Nebojša Tubić Žabac.

Sve kontakte Doris i Željko su prekinuli kada je on 1990. uhapšen u Dvoru na Uni, a Hrvatska proglasila nezavisnost.

Doris je nakon rata godinama govorila da nikada neće doći u Srbiju i da ne želi da nastupa u našoj zemlji. Međutim, 2014. godine je ipak zakazala i održala koncert u beogradskoj Areni, ali odziv nije bio velik, a ona je tokom koncerta zaplakala i napustila binu, pa se vratila i otpevala još nekoliko pesama.

BONUS VIDEO: Petar Grašo o očinstvu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)