Podeli
Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER/EPA-EFE/Chris Kleponis/EPA/JIMMY MORRIS

Holivudske zvezde koje su tokom proteklih dana pozivale na Trampov impičment sada mogu da odahnu, bivši američki predsednik i zvanično je opozvan po drugi put. Ovakav istorijski "uspeh" postigao je samo on.

Predstavnički dom američkog Kongresa je glasao je 232 prema 197 za opoziv američkog predsednika Donalda Trampa, optuživši ga da je podsticao na pobunu. Donji dom je izglasao opoziv Trampa – drugi put u njegovom mandatu i prvi put u američkoj istoriji. Deset republikanaca pridružilo se demokratama u glasanju za impičment.

Holivudske zvezde poput Lejdi Gage, Kardi Bi, Rikija Martina, Marka Rufala, Eštona Kučera, Saše Barona Koena i drugih, koji su tokom protekle nedelje javno pozivale na njegov impičment, sada su zadovoljene.

“Rekla sam vam”, napisala je kratko Kardi Bi uz video.

“Opozvan ponovo”, kratko je prokomentarisala Bet Midler.

“Nisam ni znala da možeš biti opozvan dva puta, mislila sam da je to poput smrti”, rekla je Krisi Tajgen.

Tramp je optužen za “podsticanje na pobunu” u debati o impičmentu koja je juče ceo dan trajala u Kongresu. Debata i opoziv su zaista neverovatan kraj Trampovog mandata budući da su ga demokrate i sve više republikanaca proglasili nesposobnim za predsednikovanje, ali i opasnog po javnost jer se strahuje da bi njegove pristalice mogle opet da krenu na Vašington ali i druge gradove po SAD.

PROČITAJTE JOŠ

“Predsednik Tramp teško je ugrozio bezbednost Sjedinjenih Država, institucija i vlade”, navodi se u tekstu impičmenta na četiri strane. “Ako ostane na vlasti, predstavljaće pretnju po nacionalnu bezbednost, demokratiju i demokratiju”, dodaje se.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi, demokrata iz Kalifornije, rekla je da je impičment bio neophodan iako Trampu ističe vreme u Beloj kući – inauguracija izabranog predsednika Džoa Bajdena zakazana je za 20. januar.

“Predsednikova pretnja Americi je hitna pa takva mora da bude i naša akcija”, rekla je ona.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar