Lejdi Dajana Foto:Tanjug/AP Photo/Herman Knippertz

Večernja haljina koju je čuvena princeza Dajana nosila 1985. godine našla se na aukciji na kojoj je i prodata za vrtoglavu sumu novca.

Kako piše People, u pitanju je „Džulijan“ aukcija u Holivudu, a haljina je prodata za rekordnih 1.148.000 dolara. Ovime je postavljen novi rekord, budući da je pomenuti komad garderobe – najskuplje prodata haljina koju je princeza Dajana nosila.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, najpre je procenjeno da će je neko kupiti za oko 100.000 dolara, što znači da je cena za koju je zapravo prodata – 11 puta veća od očekivane.

Neobična haljina izrađena je od tkanine koju je lično odabrao poznati svetski trgovac tekstilom Jakob Šlefer. Na haljini se nalaze i ružno vezeni detalji u obliku zvezdica koje je ušivao dizajnerski tim Žaka Azagurija.

Kako se navodi, princeza Dajana je ovu haljinu prvi put nosila u Firenci 1985. godine, a potom i naredne godine u Vankuveru.

Do sada je za najskuplju haljinu koju je princeza Dajana nosila važila toaleta koju je izradio Viktor Edelstajn, a koja je prodata za 604.800 dolara. Princeza je ovaj komad nosila 1991. godine.

BONUS VIDEO: Top 5 najlepših jugoslovenskih glumica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar