Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Iako je na pragu osme decenije života i iza sebe ima ozbiljnu karijeru, glumica Gorica Popović ne planira da se penzioniše već, kako se može zaključiti na osnovu novih projekata o kojima je govorila za dnevni list Nova, snima i radi više no ikad.

Pročitajte još:

Na početku razgovora Gorica je ispričala impresije sa snimanja serije „Klan“ i otkrila da joj je uloga koju tumači u istoj „jako potresna“, kao i čitava tematika serije.

– Završila sam drugu sezonu serije Klan, u režiji Bobana Skerlića, to je priča o mladim kriminalcima, kako se ulazi u svet kriminala, dokle se stiže i kako sve to završava, jedna jako za mene potresna priča, opora, gruba. Igram majku jednog od tih kriminalaca, koja je čak i po nekim motivima istninitim, jer se često zaboravlja i u drugom planu je da ti kriminalci imaju roditelje. Ovo je bila jedna vrlo lepo napisana uloga, gde se videlo kako ta žena za koju je njen sin još uvek nevinO i neiskrvareno dete, polako dolazi do saznanja gde je on i pokušava da ga na neki način zaštiti, jer se pridružuje njima, sve u nadi da će on da ispliva iz toga i da ostane živ.

Gorica ističe da je najviše brine to što danas postoji mnogo loših primera koji se putem javnosti plasiraju mladima, te ih uče nekim pogrešnim životnim vrednostima.

– Ima toliko stvari koje uče naše mlade nečemu što je grozno, a to su recimo rijaliti programi, to je isticanje nekih materijalih vrednosti, nije bitno ko si, kakav si čovek, bitno je koliko para imaš, kako se snalaziš. Naša omladina je izložena veoma lošim uticajima i stvarima, nećete naći ljude mlade koji danas čitaju, imaju neke uzore. Naćićete narvno, ne volim da generalizujem, ima divnih mladih ljudi, volim da se družim s njima. U pozorištu ih ima divnih, ali ako film i serija imaju čvrt stvar o tome da je to pogrešno i strašno i ako ti junaci ne izlaze kao pobednici na kraju, nego kao gubitnici, onda naravno da je to loše… Čini mi se da je na scenaristima i na rediteljima da to pokažu, što se tiče „Klana“ ona je vrlo određena. Mislim da je stav autora ja.

Osim serije „Klan“, počela je da radi i na novom projektu – snimanju sitkoma „Zbornica“ gde tumači lik „opasne“ tetkice u jednoj osnovnoj školi.

– Počela sam i snimanje serije Zbornica, producent je Dejan Lutkić. To je jedna sitkom serija, o jednom kolektivu u osnovnoj školi, ja igram jednu tetkicu opasnu, koja zna sve i koja je tu neophodna. Igraju Nebojša Cile Ilić, Kaja Žutić, Dejan Lutkić, jedna lepa ekipa, snimamo tu u blizini, preko pančevačkog mosta, mislim da će ona biti gotova negde do sredine januara, a verovatno ću ići negde kasnije na proleće, to je jedna zgrada progresa.

Iako će sledeće godine zakoračiti u osmu deceniju života, Gorica, makar sudeći po količini novih projekata koje je najavila u razgovoru za naš list, ne planira da se penzioniše već uveliko „kuje“ planove za narede projekte.

– Imam planove. Ponovo se vraćamo posle dve godine u Atelje gde ću u decembru igrati predstavu „Brod plovi za Beograd“, „Pravili smo planove“ … to je koncert predstava koja ide 20 i kusur godina, još od 1996. godine. Tada je bila premijera, uvek je imamo pred Novu godinu, i dalje imamo redukciju, ne prodajemo sva sediša, ali eto, s obzirom na to da smo vratili na repetoar predstave ansambl sa više glumaca i da nam je sala uvek odlično popunjena i da ljudi nose maske, meri im se temperatura, nadamo se da će to proći kako treba, vrlo se radujemo tome. To je 26, 27, 28. decembar, osim toga 29. i pre toga 11. imaćemo pred kraj meseca predstavu „Koferče“ u Madlenijanumu, to je poslednja predstava Ivana Bekjareva koji je igrao jednu od uloga. On je jedna od prvih žrtava kovida, rešila je uprava da obnovi predstavu i posvetićemo je njemu.

BONUS VIDEO: Srđan Timarov: Nikad neću zaboraviti reči Radeta Markovića iz studentskih dana

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare