Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Glumica Gorica Popović, koja će se uskoro pojaviti u novom filmu i seriji "Vikend sa ćaletom", scenariste i reditelja Miroslava Momčilovića, govorila je za Nova.rs o snimanju filma i serije, ali i o svojoj ulozi.

Od Miroslava Momčilovića, autora filmova „Kad porastem biću Kengur“ i „Sedam i po“, stižu novi film i serija pod naslovom „Vikend sa ćaletom“. Za ovaj film Momčilović potpisuje i scenario i režiju.

Među glavnim likovima nalaze se glumci Nenad Jezdić, Bane Vidaković, Aleksandra Alac, ali i naša čuvena glumica Gorica Popović.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo je ona za Nova.rs komentarisala svoju novu ulogu, te bliže objasnila radnju i emociju koju će gledaoci imati prilike da vide u filmu i na seriji.

„Ja imam nekoliko kadrova, to je vrlo mala uloga kaluđerice. Smešno je, umotana sam u crno. Mala je uloga, ali mi je jako drago da sam u tome jer sam čitala scenario i oduševljena sam. Očekujem mnogo od filma. Jako je pametno napisan scenario, duhovito je, i glumačka podela je sjajna. Biće to jako uspešno“, govori Gorica za Nova.rs i dodaje:

„Dopada mi se što je film emotivan i inspirativan. Takvi filmovi nam nedostaju. Film „Vikend sa ćaletom“ opisuje crni milje, ali na duhovit način, gde se scenarista i reditelj podsmehnu ljudima na toj stramputici. Duhovito je koliko su likovi blesavi i neobrazovani, a opet iz njih proviri i nešto ljudsko.“

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kada je u pitanju samo snimanje filma i njena saradnja sa pomenutim glumcima, Gorica objašnjava da je sve bilo „toplo“ i „lepo“, kao i da su njene scene snimane u jednom manastiru na Kosmaju.

„Imala sam samo jedan dan snimanja u manastiru na Kosmaju. Jedna od scena je baš sa Nenadom Jezdićem i sa Banetom. Obojica su sjajni glumci. Bane mi je bio čak i student kada sam bila asistent na fakultetu. Bilo je toplo i lepo. Jedva čekam da film izađe. Imamo i dečaka u filmu. Zove se Vasa Vraneš. Inače znam da je vrlo osetljivo kada imate decu u podeli. Deca nas nekada i postide koliko dobro znaju tekst, ali sa decom ne znate šta ćete dobiti. Znaju da budu kruta i izveštačena, ali znaju da budu i fantastična. Vasa je dobar, čini mi se da je dosta dobar. Ne znam kako su njega izabrali, ali se radujem filmu“, zaključila je ona za Nova.rs.

Foto: N1

Priča o čoveku po imenu Milorad Mitrović Kašika Kale, koji se posvećuje prijateljima i sinu, a u isto vreme se nosi sa teškom bolešću i na sve to ima duhovit osvrt, pred publikom će se najverovatnije naći ovog proleća na televiziji Nova S.

Kaleta u seriji i filmu igra Nenad Jezdić, koji je prošle godine za „N1“ komentarisao ovaj projekat.

„Ono što sa sigurnošću mogu da potvrdim je da skoro nisam nešto tako dobro, inspirativno pročitao“, izjavio je Jezdić tada.

Film se realizuje u produkciji United Media, čiji je deo i TV N1, ali i TV Nova S, kao i portal Nova.rs.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.