Zdravko Šotra: Uskoro na Novu stiže “Kralj”

Showbiz 11. mar. 202023:28
Podeli:
Foto:Ivan Dinčić/Nova S

Reditelj i scenarista Zdravko Šotra gostovao je u emsiji "Među nama", gde je govorio o novom projektu United media - filmu i seriji "Kralj" nastalom po romanu Vuka Draškovića.

On je otkrio kako je mladim glumcima Tamari Aleksić i Ljubomiru Bulajiću poverio glavne uloge, te kako je neke manje, kraće scene, dao glumicama koje su u njegovim ostvarenjima imale mnogo zapaženih uloga.

Foto:Ivan Dinčić/Nova S

„Ima oko 130 glumačkih pojava u ovom filmu. Pored Tamare i Ljube, biće tu Petar Strugar, Branislav Lečić, Sergej Trifunović, od većih ženskih uloga tu je Nada Macanković, a za neke tako manje, kraće, zamolio sam glumice s kojima sam dosta sarađivao i koje su u mnogo mojih filmova glumile, da se na taj način oprostimo. To je prihvatila Nataša Ninković, ili Nela Mihajlović, koja ima jednu kratku scenu, ali rekla je: „Hoću, igrala sam kod njega mnogo uloga…“ i ona glumi ženu Nikole Pašića i pojavljuje se samo u sceni kad on umire. Zatim, neke od uloga tumačiće Sloboda Mićalović i Danica Maksimović“, otkrio je Šotra u razgovoru sa Majom Nikolić i Natašom Miljković, a Tamara je dodala zašto su velike glumice prihvatile manje uloge:

Foto:Ivan Dinčić/Nova S

„On voli svoje glumce i glumci vole njega“, zaključila je mlada glumica kojoj je Šotra poverio ulogu kraljice.

Pogledajte o čemu je još govorila ekipa novog projekta United media:

 

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

PROČITAJTE JOŠ