Benedikt Kamberbač Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Benedikt Kamberbač, jedan od trenutno najpoznatijih britanskih glumaca, govorio je na temu muškosti i naveo da treba raditi na "popravljanju ponašanja muškaraca".

Poznati glumac izneo je ove komentare dok je promovisao svoj najnoviji film „Power of the Dog“.

PROČITAJTE JOŠ

Kamberbač u filmu glumi harizmatičnog rančera Fila – koji u svima izaziva strah i strahopoštovanje – te je iskoristio promotivni intervju kako bi objasnio važnost istraživanja takvih tema.

„Moramo da popravimo ponašanje muškaraca. Morate malo zaviriti ispod poklopca motora. Mislim da je to uvek relevantno, a u svetu koji se preispituje i cepa i konačno ukazuje na nedostatke statusa kvo i patrijarhata – to je još i važnije“, rekao je Kamberbač.

„Imate tu neku vrstu pobune, poricanja, oblik detinjaste obrambene pozicije, kao, ‘nisu svi muškarci loši’. Ne, samo moramo da ćutimo i slušamo“, pojasnio je.

„Zlostavljanje se ne prepoznaje u dovoljnoj meri, nedostaci se ne prepoznaju u dovoljnoj meri i, u isto vreme, trebalo bi da radimo ono što radi ovaj film, a to je ispitati razloge opresivnog ponašanja kako bi se muškarci popravili“, zaključio je glumac.

BONUS VIDEO: Prvi snimci sa mesta nesreće gde je glumac Alek Boldvin ubio koleginicu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.