Patrik Dempsi
Patrik Dempsi Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Glumac Patrik Dempsi, koji je svetsku slavu i milione obožavateljki stekao zahvaljujući ulozi dr Dereka Šeparda u popularnoj seriji "Uvod u anatomiju", sudeći prema najnovijoj knjizi "How to Save a Life: The Inside Story Of Grey's Anatomy", svojim ponašanjem na setu kolegama iz serije je priredio mnogo suza, mučnih situacija i stresa.

Knjiga koja se bavi događajima iza kulisa popularne serije otkrila je mračnu stranu i nimalo dopadljivo lice omiljenog dr Mekdrimija zbog kojeg su kolege i koleginice iz proživljavali neprijatne trenutke, prenosi Daily Mail.

PROČITAJTE JOŠ

Ova knjiga, nezvanična priča o hit seriji, autorke Linet Rajs, sadrži brojne intervjue i razgovore, te baca sasvim novo svetlo na lik slavnog glumca. Iako su ga mnogi cenili, drugi su se prisetili nemilih situacija:

„Ponašao se tako na setu jer je znao da može da zaustavi produkciju i uplaši ljude. Bilo je sukoba i s ljudskim resursima, ali tu se nije radilo o seksualnom zlostavljanju. Terorisao je kolege i mnogi se žale kako i danas imaju PTSP (posttraumatski stresni poremećaj, prim. aut.), koji im je on prouzrokovao“, prisetio se izvršni producent Džejms D. Periot.

Kako se navodi, Dempsi se sukobio s autorkom serije, Šondom Rajms i koleginicom Elen Pompeo.

U delu iz knjige koji je objavio „The Hollywood Reporter“, izvršni producent Džejms D. Periot objasnio je kako su „kadrovska pitanja“ na kraju dovela do toga da je Dempsijev lik ubijen 2015. godine, na kraju 11. sezone.

Patrik je ušao u seriju kao najveće ime, a kada je njegov lik, dr Derek Šepard, predmet ljubavnog interesovanja glavne junakinje Meredit Grej, postao omiljeni srcelomac u udarnom terminu, njegov uticaj je rastao.

Njegov prirodni šarm učinio ga je miljenikom ženske publike, a spisateljica/producentkinja Dženin Renšo prisetila se: „Svi volimo Patrika“. Međutim, vremenom su napetosti rasle, a glumac ponesen slavom počeo je da se sukobljava i s Šondom Rajms i Elen Pompeo, koja se ljutila jer se Patrik nije dovoljno trudio i zbog stalnog prigovaranja oko scena.

Ali niko nije hteo da ode Dempsi, jer je on bio najveća zvezda serije.

Kako je objasnio Periot, serija je stvorila nekoliko priča kako bi pokušala da zadrži Dempsija, uključujući i onu u kojoj će njegov lik ostati u Vašingtonu, kako bi mogao da snima potpuno odvojeno od Pompeo i drugih glumaca zbog loše atmosfere na setu, ali je na kraju odlučeno drugačije.

„Derek Šepard je, i uvek će biti, neverovatno važan lik – za Meredit, za mene i za obožavatelje“, rekla je Šonda Rajms u knjizi ne ulazeći u druge detalje.

„Apsolutno nisam nikad zamišljala da bih mogla da se opraštam od našeg Mekdrimija. Nastup Patrika Dempsija oblikovao je Dereka na način na koji znam da se oboje nadamo da je postao značajan primer onoga što bi mlade žene trebale da zahtevaju od moderne ljubavi. Njegov gubitak će svi osetiti“, dodala je.

Bonus video

Nova.rs na snimanju serije „Kljun“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)