Mel Gibson i Vinona Rajder Foto:EPA/DEAN LEWINS/EPA-EFE/DAVID SWANSON

Petao Roki u animiranom filmu "Pobuna u kokošinjcu" neće više imati glas glumca Mela Gibsona jer mu ga neće pozajmljivati u Netflixovom dugo očekivanom nastavku "Chicken Run-a", prenose svetski mediji.

Prema navodima, tako je odlučeno nakon što je glumica Vinona Rajder zvezdu „Hrabrog srca“ optužila za antisemitske primedbe na jednoj zabavi 1995. godine.

PROČITAJTE JOŠ

„Bili smo na zabavi s jednim od mojih dobrih prijatelja, a Mel Gibson je pušio cigaru“, rekla je glumica za „Sunday Times“, te dodala kako je neko pokrenuo temu jevrejske vere, a Gibson joj se obratio i pitao je da li je i ona izbegla peć, što je bila očita asocijacija na način spaljivanja jevrejskih zarobljenika u nacističkim logorima smrti.

Rajder tvrdi da je Gibson na istoj zabavi pitao i njenu gej prijateljicu „hoće li on sad od nje dobiti AIDS“. Nije sakrila ni da se pokušao izviniti zbog svojih uvredljivih izjava.

Međutim, Gibsonovi predstavnici za medije negiralisu Vinonine optužbe u „Postu“.

„To je 100% netačno“, naveli su tvrdeći da je glumica lagala i u članku GQ-a iz 2010. kad je prvi put spomenula navodni incident.

#related-news_0

Ipak, Vinona je u današnjem saopštenju za „Variety“ stala iza svojih tvrdnji.

„Verujem u pokajanje i oproštaj i nadam se da je gospodin Gibson pronašao zdrav način da se nosi sa svojim demonima, ali ja nisam jedan od njih.“

Podsećanja radi, Gibson je za antisemitističke komentare prvi put optužen 2006. godine, kad je zaustavljen zbog vožnje pod dejstvom alkohola blizu Malibua.

„Jevreji su zaslužni za sve ratove sveta“, rekao je tada policajki, preneli su mediji.

Njegov najveći incident datira još iz 2010. godine, kada se pojavio snimak mizoginih i rasističkih komentara koje je snimila njegova bivša devojka Oksana Grigorieva.

„Ako te siluje grupa crnaca, bićeš sama kriva“, jedan je od citata.

Grigorieva je tada tvrdila i da ju je više puta udario u glavu.

Takođe, kako su mediji pisali, otac Mela Gibsona, Red Gibson, jednom je u intervjuu Holokaust nazvao fikcijom.

Inače, u „Pobuni u kokošinjcu“ (Chicken Run, 2000) Mel Gibson pozajmio je glas petlu Rokiju. Produkcija nastavka animiranog filma planirana je za sledeću godinu.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (3)