Džejms Franko Foto: EPA/NINA PROMMER

Džejms Franko i dve bivše učenice njegove škole glume u Los Anđelesu nagodili su se u februaru ove godine pošto su ga optužile seksualno uznemiravanje.

Pročitajte još:

Sara Titer-Kaplan i Toni Gal, koje su pohađale njegovu školu glume Studio 4, koja je sada zatvorena, tužile su ga u Los Anđelesu oktobra 2019.

U međuvremenu su odustale su od tužbe, a prema novim detaljima, glumac je pristao da plati 2,2 miliona dolara odštete, piše „BBC News„.

One su tvrdile da se holivudski glumac „seksualno neprimereno ponašao prema učenicama“.

Frankov advokat ranije je opisao tvrdnje kao „lažne i zapaljive“.

Pet meseci pošto je objavljena vest o nagodbi, saopšteni su i njeni detalji. Predloženu nagodbu sada treba da odobri sud. Ako bude odobrena, Sara Titer-Kaplan dobiće 670.500 američkih dolara, a 223.500 dolara ide za honorare advokatima.

Toni Gal će pripasti 223.500 dolara (162.036 funti), a 74.500 dolara biće isplaćeno advokatima. Preostalih 1,341 miliona dolara biće podeljeno ostalim studentima koji su bili uključeni u slučaj.

Dogovor se odnosi i na Frankovu producentsku kuću Rebit Bandini i njegova dva poslovna partnera, Vinsa Džoliveta i Džoja Dejvisa. Ako sudija potpiše nagodbu, sve strane će objaviti zajedničku izjavu u kojoj će Franko nastaviti da negira navode.

U zajedničkoj izjavi bi pisalo: „Strane i njihovi branioci su zadovoljni što su rešili spor.

„Iako optuženi i dalje negira navode u tužbi, on priznaje da su tužiteljke pokrenule važna pitanja; i sve strane snažno veruju da je sada ključni trenutak da se svi usredsrede na rešavanje problema maltretiranja žena u Holivudu.

„Svi su saglasni oko potrebe da se osigura da se niko u industriji zabave – bez obzira na pol, rasu, religiju, invaliditet, etničku pripadnost, poreklo, pol ili seksualnu orijentaciju – suočava sa diskriminacijom, uznemiravanjem ili predrasudama bilo koje vrste.“

„Nije tačno“
Frankov Studio 4 otvoren je 2014, a zatvoren tri godine kasnije.

Titer-Kaplan i Gal su u originalnoj optužbi iz 2019. godine navele da je Franko pokušao da „stvori lanac mladih žena koje su bile podvrgnute njegovom ličnom i profesionalnom seksualnom iskorišćavanju u ime obrazovanja“.

Optužen je za zloupotrebu položaja forsiranjem učenica da učestvuju u seksualnim scenama, kako bi „dobile priliku za uloge“ u njegovim filmovima.

Glumac filmova kao što su Ananas ekspresa i 127 sati odbacio je tadašnje tvrdnje.

Titer-Kaplan se ranije javila sa navodima o seksualnom zlostavljanju glumca/režisera, ubrzo pošto je osvojio nagradu Zlatni globus za film Katastrofalni umetnik 2018. godine.

Kada su se optužbe prvi put pojavile, Franko je rekao da „nisu tačne“.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar