Frajle Foto: Ivan Dinić/Nova S

Članice grupe Frajle odgovorile su za Nova.rs na optužbe Jelene Bebe Balašević, ćerke Đorđa Balaševića.

Problem između Frajli i Jelene Bebe Balašević izbio je nakon što su počele da kruže glasine da porodica Balašević navodno ima veze s uklanjanjem Jutjub kanala benda, zbog kog su morale da pokrenu novi, kao i da im je porodica zabranila da izvode Đoletove pesme.

PROČITAJTE JOŠ

Javnost je njihovu raspravu imala prilike da prati, ni manje ni više, nego na Fejsbuku.

Beba je u prethodnoj objavi na Fejbuku istakla da njena porodica nikada nije branila Frajlama da izvode pesme njenog oca, kao da nemaju nikakve veze s kanalom na Jutjubu, te da očekuje da grupa to demantuje.

Nevena Buča, jedna od osnivačica grupe Frajle, odgovorila je Jeleni Bebi Balašević.

„Draga Bebo, čitamo tvoje statuse te evo nekoliko informacija. Nikada nismo izjavile da naš Jutjub kanal ima bilo kakve veze s tobom niti nas je ikad iko pozvao da komentarišemo tu temu. Nijedne novine, niti jedan portal, novinar, niti bilo ko osim tebe u ovim statusima“, započela je ona na Fejsbuku i dodala:

„Iskreno ne znamo ko je to uopšte rekao i povezao naš Jutjub kanal s tobom (vama) i za to smo prvi put čule ovim putem pa evo i lepe prilike da pozovemo sve da ‘zaprate’ naš kanal. Mi smo veliki ljubitelji Đoletove muzike, lika i dela i to smo uvek pričale, javno i privatno“.

„Takođe poštujemo tvoju porodicu, s vama smo uvek imale korektnu saradnju i to je takođe javno poznato. Zvale smo te i pisale ti (ostale bez odgovora), a evo sada i ovako… Imaš poziv od nas za kafu jer novosadski je ljubav, Frajle“, poručila je Nevena u ime benda.

Zatim je usledio i Bebin odgovor:

„Draga Nevena, odgovor ste dobile prošle godine od ljudi koje ste kontaktirale. Niste ga ispoštovale. Ja stvarno nisam bila raspoložena za razgovor u to vreme, sigurna sam da razumeš i zašto. Nešto mi je teško da poverujem da prvi put čujete da se nestanak vašeg kanala pripisao nama. Možda ne čitaš šta pišu fanovi i na vašoj stranici, i šta pišu novine već skoro godinu dana i u koji se kontekst stavlja moja porodica. Možda. Nismo vam nikad ništa branili. Iako neki autori i to rade, pa čak i napismeno, sa sve svojom izjavom i potpisom… Možda ste se sretale s tim. Ali ne od nas. Novosadski je mnogo toga lepog, ali nažalost novosadski je i malko praviti se blesav ponekad“, poručila je Beba.

Frajle sada za Nova.rs tvrde da svoj Jutjub kanal nikada nisu dovodile u vezu sa porodicom Balašević. 

„Naš Jutjub kanal nikada nismo dovedile u vezu sa porodicom Balasević. Đoleta i njegovu porodicu veoma uvažavamo i poštujemo i to se nije promenilo“, rekle su one za Nova.rs.

U pozitivnijim vestima, fanovi ove kultne grupe moći će da uživaju u njihovoj novoj pesmi već u junu ove godine.

„Početkom leta izlazi nova pesma, za koju spot snimamo u našem Novom Sadu, takođe u junu je premijera našeg dokumentarnog filma“, rekle su one za Nova.rs.

„Očekuju nas i koncerti kojima se veoma radujemo, u Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj i naravno Srbiji. Bićemo u Podgorici trećeg juna, zatim u Stubičkim Topolama u Hrvatskoj petog juna, zatim Zaprešiću u Hrvatskoj desetoj juna, a potom u Skoplju, osamnaestog juna. Nakon toga nas čeka Pula prvog avgusta, a onda i Palić petog avgusta“, zaključile su Frajle za Nova.rs.

BONUS VIDEO: A od Frajli, tamburaši – The Frajle

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.