Foto:EPA/ANDREW COWIE

Mark Selidžer, fotograf slavnih osoba, političara i muzičara, koji radi za časopise "Rolling Stone" i "Vanity Fair" na onlajne aukciji nudi svojih 25 fotografija poznatih osoba, poput Breda Pita i Bili Ajliš, a svrha mu je da prikupi novac za borbu protiv posledica koronavirusa.

Selidžerov studio i organizacija RAD (Red Carpet Advocacy) aukciju organizuju u saradnji s američkom aukcijskom kućom Kristi u sklopu kampanje pod nazivom „RADArt4Aid“, piše „Vanity Fair“,  prenosi „N1„.

PROČITAJTE JOŠ

Radovi se na onlajn aukciji nude od 28. maja do 12. juna.

Među portretima su fotografije Baraka Obame, Dženifer Aniston, Džonija Keša, Bili Ajliš, Opre Vinfri, Kurta Kobejna, Lore Dern, Leonarda Dikaprija, Dr Drea, Toma Henksa, Dženifer Lopez, Kita Ričardsa, Nikol Kidman, Džerija Sajnfilda, Snup Doga i Riz Viterspun.

Nadmetanje za radove nastale u proteklih tridesetak godina odvijaće se na internet stranici Kristija uz niz videa koji pojašnjavaju priče iza ponuđenih fotografija, objavljenih na naslovnicama časopisa „Vanity Fair“ i „Rolling Stone.“

Prikupljena sredstva biće uplaćena na račune raznih udruženja za pomoć osobama koje su zbog koronavirusa ostale bez posla, doma ili bez zdravlja.

„Svoju sam karijeru izgradio na međusobnom povezivanju i razumevanju ljudi i na njihovim ličnim pričama, pa sam želio da ih predstavim na autentičan i, u nekim slučajevima, pomalo fantastičan način“, stoji u Selidžerovom saopštenju.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)