Festivalska preporuka: Provetravanje na Dev9t čitavo leto

Podeli:
Foto:promo dev9t

Festival Dev9t u beogradskoj Ciglani već duži niz godina važi za centralno mesto na kom se susreću umetnost, književnost i muzika. Koncept ovogodišnjeg festivala sumiran je u njegovom podnaslovu „Provetravanje“.

PROČITAJTE JOŠ

Pod tim sloganom organizatori su sumirali sve aktivnosti koje su nam neophodne nakon turbulentnog perioda i izazova koji su, nadamo se, za nama. Po rečima organizatora, festival Dev9t neće biti uslovljen nikakvim ograničenjima pa će, sledeći tu ideju, trajati čitavo leto.

Upravo zbog ovog festivala, prostor bivše Ciglane u Višnjičkoj banji (Slanički put 29), prvih dana leta postaje prava umetnička kolonija, a muzički program je uvek naklonjeniji aktuelnim domaćim i regionalnim izvođačima.

Ovom prilikom ćemo vam ukratko skrenuti pažnju na nekoliko koncerata koji će biti održani tokom jula meseca.

1. jul – BJESOVI

Jedan od najznačajnijih domaćih bendova iz poslednje decenije prošlog veka. Posle nekoliko inkarnacija, bend poslednjih decenija predvodi harizmatični Zoran Marinković.

2. jul – REPETITOR

Bend čiji je uspeh nemerljiv. Bend koji ima turneje širom Evrope, a u svom gradu ne nastupa toliko često. Baš su zato njihovi koncerti – svetkovina! Aktuelan album „Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji“ je jedan od najvažnijih izdanja u prošloj godini.

3. jul – KANDA KODŽA I NEBOJŠA

Kultni beogradski sastav Kanda, Kodža i Nebojša uskoro objavljuje singl „Tamo gde je sunčano“, a predivan video spot biće u opticaju od 25. juna. Po rečima članova benda, željni su svirki i koncerata i sa nestrpljenjem očekuju nastup u Ciglani.

15. jul – KRALJ ČAČKA

Jedinstvena pojava na ovim prostorima – Nenad Marić, kao Kralj Čačka, jedan je od najcenjenijih srpskih kantautora. Ljubav prema slikarstvu i muzici prelomila se kroz neverovatnu liriku koju piše i kompozicije koje stvara.

16. Jul – OBOJENI PROGRAM

Kultni novosadski sastav Obojeni program ove godine obeležava jubilej – četrdeset (jednu) godina postojanja. Nedavno su objavili odličan album „2021 -41“, koji će i predstaviti tokom koncerta u Ciglani.

17. Jul – ARTAN LILI

Jedan od omiljenih domaćih indi sastava, Artan Lili, neguje glam rok, pankerski prkos i beskompromisnost. Artan Lili su u – i David Bowie i Lou Rid i Iggy Pop.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar