Eva Ras: Mene ni Tito nije uspeo da natera da glasam

Showbiz 22. jun. 202011:03
Podeli:
Foto:Nemanja Jovanović

Juče su u Srbiji održani parlamentarni izbori koji su sa sobom doneli izlaznost manju od 50 odsto i 62,6 odsto glasova za listu sa imenom predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića. Jedna od građanki koja nije izašla na glasanje je glumica Eva Ras, o čemu je govorila za Nova.rs.

Eva Ras smatra da kao umetnica ne bi trebala da se politički izjašnjava.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja nikad u životu nisam glasala. Moje zanimanje je takvo. Profesor na fakultetu je bio helinista, i tako nas je učio. Ono čime se ja bavim je namenjeno svim strankama. Ja sam na akademiji odlučila da se ne opredeljujem stranački. Ni za vreme Tita, kad su nas malte ne, mašingeverima terali da glasamo, ja nisam glasala. Bavim se kulturom, sve što radim pripada svim strankama. Mi kao umetnici ne bi trebali da se izjašnjavamo, ali izgleda da ja jedina to ne radim“, rekla je ona za naš portal i dodala:

„Vrlo aktivno pratim šta se radi. Nisam ovca koja gasim vesti i koja ne zna ništa. Tačno znam gde živim, ali svoja ubeđenja javno ne prikazujem. Svoje mišljenje čak iznosim javno, ali se stranački ne opredeljujem.“

Podsetimo, na uzorku od 94,2 odsto obrađenog biračkog materijala, u Narodnu skupštinu Republike Srbije ulaze tri većinske i četiri manjinske liste.

Detaljnije o rezultatima izbora možete pročitati u nekim od tekstovima koje je portal Nova.rs juče objavljivao.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar