Haris Džinović: Ispod časti mi je da pevam za bakšiš

Showbiz 30. avg. 202021:10
Podeli:
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

"Ako ja imam svoju cenu honoorara, ne uzimam nikakav bakšiš. Nikad nisam uzeo. Ako sam već negde došao da pevam, onda sam to naplatio. A ako nisam naplatio, onda to radim iz duše", rekao je kralj meraka za portal Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Nije postojala kafana u bivšoj Jugoslaviji u kojoj se od 1989. godine, kada je Haris Džinović započeo samostalnu karijeru, nisu pevale njegove pesme. I dan-danas njegovi hitovi poput: „I tebe sam sit kafano“. Dajte vina, hoću lom“, „Ostariću, neću znati“, „Laže mjesec“, „Poznaćeš me“, „Kako mi nedostaješ“, „Opet sam ti u kafani“, „Ako možeš ti suzu pustiti“, i mnogih drugih, čuju se iza svakog ćoška. Za te numere gosti ugostiteljskih objekata često na muziku daju i poslednji dinar iz džepa samo da čuju taktove i srceparajuće boemske reči. S druge strane, kralj meraka nikada nije uzeo bakšiš za neku svoju pesmu. Bez obzira na to da li on pevao u kafani, diskoteci, dvorani, hali ili privatnom veselju, uvek je smatrao da je dodatni novac nepotreban s obzirom na to da ima svoju cenu za koju je plaćen da dođe i uveseli narod. Džinović je za portal Nova.rs otkrio zbog čega ne prima novac.

„Meni je to bezveze. Ako ja imam svoju cenu honoorara, ne uzimam nikakav bakšiš. Nikad nisam uzeo. To mi je nekako ispod časti.. Ako sam već negde došao da pevam, onda sam to naplatio. A ako nisam naplatio, onda to radim iz duše, nikako za bakšiš. A iskreno, kada odem na privatno druženje izbegavam i da pevam svoje pesme, samo hoću tuđe. Ako baš neko izrazi želju za tim, onda mu otpevam“, rekao je pevač.

Foto: Nemanja Jovanović

Podsetimo, Haris je najviše voleo da sedi u kafani sa pokojnim Šabanom Šaulićem sa kojim mu je vreme letelo, da ni ne pogleda na sat.

„Šaban i ja smo davno umeli da sedimo u kafani i pevamo jedan drugom. Uglavnom smo pevali tuđe pesme, najčešće sevdalinke, ne naše. Družili smo se preko 40 godina, a zanimljivo je da nikada nismo zajedno otišli u kafanu da bi se napili. Imali smo običaj da zasednemo uz klopicu pa nam se omakne“, rekao je kralj meraka.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar