Estrada u frci: Od čega ćemo da živimo ako nas opet zatvore

Showbiz 23. jun. 202012:2218 komentara
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, esna Lalić/Nova.rs, Goran Srdanov/Nova.rs, Instagram/djanimusic

Većina pevača posle tri meseca pauze odmah je počela s radom nakon ukidanja vanrednog stanja usled epidemije koronavirusa u Srbiji, odnosno kada su se otvorili restorani i splavovi. Međutim, zbog porasta broja zaraženih koronavirusom estrada je u panici da će ponovo ostati bez posla ukoliko nas zadesi drugi talas pandemije.

Budući da su svi na velikom novčanom gubitku, za našu muzičku scenu bilo bi kobno ako bi se ponovo zatvorili klubovi i uvela zabrana okupljanja. Neki pevači su zbog zatvaranja granica ostali i bez nastupa koji su bili zakazani u drugim državama.

Goga Sekulić smarta da država treba da stane uz sve umetnike i pruži pomoć u bilo kom smislu ukoliko njena branša ponovo ostane bez posla.

Foto: Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

„Da, čula sam za novi talas. Svi misle da estrada živi u nekom luksuzu i ludilu, a zapravio nije tako. Mi dosta ulažemo u pesme, spotove, u ceo taj biznis. Estradu je zakačila baš ova pandemija. Recimo, imam nekoliko pesama koje sam htela da snimam, ali trenutno sam obustavila. Tu su stvarno velika ulaganja, a mi nemamo nikakva primanja, niti nastupe. Još nismo kako treba ni krenuli sa radom, a već se najavljuje drugi talas. Nadam se da će se država pobrinuti za sve umetnike i obezbediti nam neku vrstu pomoći ili prosto pronaći neko rešenje. Ne zanimaju me više razne priče da li pevači imaju i nemaju. Moj auto ne ide na vodu, vrtić za dete se ne plaća sam od sebe, kao i sve ostale potrepštine. Leti najviše radim na hrvatskom primorju i imala sam dosta dogovorenih nastupa, ali kako vidim, sve će biti pomereno. Plašim se samo da ljudi masovno ne umru od gladi. Ja verujem i nadam se da će sve biti kako treba“, rekla je pevačica za Nova.rs.

Nada Topčagić smatra da je estrada odavno ugrožena zbog pojava „raznih likova“ kojima nije mesto na javnoj sceni, a da je situacija oko virusa COVID-19 još više ugrozila pevače.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Ugroženi smo godinama od hiperprodukcije. Danas ko god je u rijalitijima hoće da peva. Nema veze da li zna ili ne zna. Svako ko ima kintu ugrožava velike zvezde. Znalo se nekada ko peva, ko je plaćao, koliki su honorari. Ovo je došlo neko vreme strahote. Moja generacija je potisnuta 15 godina, a da ne pričam sad koliko je korona sve nas ugrozila. Ma turbulencija, tonemo. Ako nas uhvati drugi talas, ne znam šta će biti“, kaže Topčagić.

Radiša Trajković Đani, koji je još uvek u kućnom zatvoru zbog kršenja mera predostrožnosti tokom vanrednog stanja, takođe je zabrinut za svoj posao.

Foto;Screenshot/Youtube

„Ugroženi smo svakako. Ja sam još pod kaznom i ne radim, ali ako se zatvore opet lokali, bićemo u problemu. Pevaćemo na svadbama. Ma, ni tu nećemo moći. Može opet biti zabrana okupljanja. Pevaćemo na ulici. Šta da se radi, biće kako mora biti. Ne znam šta bih rekao“, zabrinut je Đani.

Željko Šašić načuo je da će se klubovi zatvoriti i da će ponovo nastati haos na estradi.

„Mislim da je to sve isuviše naglo puštano. Mislim da su ta okupljanja trebala da se rade postepenije, a ne ovako naglo. Očigledno da je to dalo rezultate kakvi su trenutno, a mi zapravo i ne znamo još uvek o čemu se radi. Samo se priča da će nas zatvoriti, ali ovog puta svako od nas lično poznaje nekog zaraženog, čak i više nego tokom karantina. Ako nas ponovo zatvore i ako mi pevači budemo platili cenu, voleo bih da mi opet neko da 100 evra“, ističe Šašić.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar