Foto: Shutterstock, Ata Images, Nova.rs

Javne ličnosti uzimaju pozajmicu zbog nekretnina, novih albuma, ali i da bi održali nastup.

Prošlo je vreme zabrane nastupanja usled koronavirusa, vreme moratorijuma takođe, a javne ličnosti koje su korisnici kredita, nastavile su lakše da otplaćuju dugove. Ipak, iako imaju mnogo više posla nego prošle godine, zajam od banke i dalje im je opterećenje.

PROČITAJTE JOŠ

Goca Tržan podigla je pre mnogo godina kredit za stan, a jednom prilikom je rekla da život sa tom obavezom nije lak, iako sada ima tezge.

„Nije počelo ne znam koliko da se radi, nije to taj intenzitet od ranije. Međutim, ja kredit svakako otplaćujem na vreme, tako sam vaspitana – da prvo platim državi ono što treba. Nije da mi kredit nije omča oko vrata, divim se ljudima koji ga stalno uzimaju. Ali, ceo svet živi uz pomoć zajma i svima je teško kad nekome duguju. Ja svoj kredit jedva čekam da otplatim“, zaključila je za 24sedam Goca, koja je ranije otkrila da plaća ratu 330 evra.

Goca Tržan Foto: Nemanja Jovanović

Milica Pavlović je svojevremeno podigla kredit kako bi objavila album “Zauvek”.

„Ja sam za svoj treći studijski album podigla kredit. To je bio trenutak kada ja zarađujem lep novac od koga živim, ali tada shvatam da spotovi moraju biti na višem nivou od prethodnog albuma i da ja u tom trenutku nemam dovoljno novca za to. Okej, banka, dobar dan, podižem kredit“, rekla je ona u emisiji „Zvezde Granda Specijal“.

Milica Pavlović Jahorina Muzički festival
Milica Pavlović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Milica Todorović u najgore vreme koronavirusa osim kredita, plaćala je i svoje muzičare, iako tada nisu nastupali, te nije bilo ni prihoda. Ipak, ona je istakla da je kredit za stan morala da uzme, jer “ne barata dobro s novcem”, ali da ga redovno otplaćuje.

Ski Opening-a Jahorina
Milica Todorović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Ana Bekuta je, takođe, prošle godine istakla da ima kredit, Stefan Živojinović je želeo da se osamostali pa je isto pozajmio novac od banke, dok je Toni Cetinski čak podigao kredit ove godine kako bi imao sve uslove da održi nastup.

Sličnu sudbinu doživeli su i Sloboda i Vojin Ćetković, koji su pre više od deset godina postali vlasnici nekretnine u Novom Beogradu, koja je kupljena od kredita u francima.

„Bukvalno sve što zaradimo odmah dajemo banci. Imamo zaista veliki problem koji nas pritiska neopisivo. Blago rečeno, ne znamo kako da se iščupamo. Ma strašno je sve to i teško je za priču“, rekla je jednom prilikom glumica, kojoj je početna rata kredita zbog porasta kamate u švajcarskoj valuti vremenom duplirana.

Sloboda Micalovic i Vojin Cetkovic
Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković Foto:E-Stock/Stefan Filipović

Pop zvezda Nataša Bekvalac dobila je od banke pozajmicu od 20.000 evra kako bi pokrila sve troškove vezane za snimanje albuma „Original”. Sličnu odluku donela je i pre nekoliko godina, kada se obratila banci za pozajmicu kako bi isplatila pesmu.

Osim nje, kredit za album podigla je i Katarina Živković, koja je pozajmila istu sumu novca kao i Bekvalčeva.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„Planirala sam da objavim singl. Međutim, kada sam otišla kod kompozitora, svidelo mi se mnogo više pesama … Dugo sam razmišljala, pa sam rešila sve da ih kupim. Zna se da pesme nisu jeftine, a ja sam kupila čak osam“, rekla je svojevremeno Katarina.

A „dužničko ropstvo” zbog kredita u švajcarcima i nemogućnost da izdržava šestočlanu porodicu svojevremeno je nateralo prvaka Narodnog pozorišta Nebojšu Dugalića da zatraži iseljeničku vizu za Kanadu, ali je na kraju ipak ostao u Srbiji.

Nebojša Dugalić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Goga Sekulić suočila se pre nekoliko godina sa ozbiljnim problemom kada joj je banka zbog neisplaćenih rata kredita poslala rešenje za iseljenje. Pevačica je tada potražila pravnu pomoć.

„Angažovala sam advokata jer sam polovinu kredita već otplatila. Ako mi oduzmu stan, moraće da mi vrate polovinu novca“, rekla je tada Goga.

Pevač Vlado Georgiev se pre šest godina obratio fanovima preko svog Fejsbuka tvrdeći da je samo jedan običan čovek, koji „grca u kreditima“.

Foto: Zoran Lončarević

On je tada naveo nekoliko stvari u kojima uživa, a između ostalog jeotkrio i da „grca u kreditima baš kao i svaki normalan čovek koji ulaže u svoj posao“.

Željko Joksimović je pre dve godine priznao da je ušao u kredit zbog televizije i filma. Naime, govoreći o filmu „Toma“ čiji je bio producent, Joksimović je otkrio da mu je bila potrebna finansijska pomoć kako bi završio ovaj projekat.

„Morao sam da podignem dva ozbiljnija kredita, što je nezgodno u ovo doba“, rekao je on tada za Kurir.

Milioniti gledalac filma Toma svecanost koktel Zeljko Joksimovic
Željko Joksimović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pevač je drugom prilikom otkrio i da je u detinjstvu imao finansijkih poteškoća, odnosno da mu ej otac prvu karmoniku kupio uz pomoć kredita.

„Imao sam nepune tri godine kada sam na trioli počeo da sviram neku melodiju po osećaju. Prva je to čula moja baba koja je sve ispričala mom ocu. Tata je čuo kako sviram, a potom je izjurio iz kuće. Vratio se posle pola sata sa harmonikom u ruci. Otac je ušao i pitao: „Da li postoji Željko Joksimović u ovom stanu?“, a potom mi dao harmoniku. Kasnije sam saznao da je tog dana dobio platu i celu dao na moju harmoniku. Čuvam je i danas, isto miriše kao tada“, prisetio se Željko pre nekoliko godina.

BONUS VIDEO: Top 5 propalih biznisa domaćih zvezda

Komentari

Svi komentari (1)