Foto: Instagram/elladvornik

Hrvatska influenserka Ela Dvornik "obrušila" se na crkvu kao instituciju u svom novom "TikTok" videu, a objasnila je kako je prabaka svima zabranila da u nju idu.

Pročitajte još:

Video je započela svojim iskustvom na sakramentu Prve Pričesti, odglumivši dijalog između sveštenika i sebe:

„Velečasni, zašto toliko mrzite sve? Zar nije vera o slobodi i ljubavi? Zar ne voli Bog svu svoju decu?“, započela je.

Sveštenik joj je zatim odgovorio:

„Ti se ne možeš pričestiti. Tata ti je narkoman i sijaš negativnom energijom. Javiću tvojim roditeljima da te izbacujemo iz crkvene veronauke“, napisala je citirajući sveštenika.

„Iskreno, nisu ni hteli da se pričestim. Moja prabaka je svima zabranila da idemo u crkvu jer je u 1. svetskom ratu sveštenicima davala zlato za hleb i na kraju su skoro svi pomrli od gladi. Vojnici su joj pomogli da prehrani decu. Ja sam jedina koja je imala malo poverenja, ali sada mi je jasno zbog čega nam je zabranila posetu crkvi. Bog nema veze s vama“, rekla je.

Foto:Screenshot/Instagram/elladvornik

Elin video je prikupio gotovo četiri hiljade lajkova, a u opisu je napisala kako je sve iz videa nažalost istinita priča i kako veruje da vera nema veze s crkvom. U komentarima ispod je napisala dodatno objašnjenje:

„Samo želim reći da poštujem sve vere, ali ne poštujem institucije koje na njima kapitaliziraju – kaže Ela.

U komentarima su ju podržali pratioci.

“ Divim ti se što si usprkos svega danas predivna mama i osoba“, pisali su joj, no nisu se svi složili s Elinim razmišljanjem.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter