EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE Vesna Dedić: Moj Uskrs u Trebinju

Showbiz 02. maj. 202117:09 > 17:26
Podeli:
Vesna Dedić
Vesna Dedić Foto: Privatna arhiva

Čuvena novinarka, voditeljka, spisateljica i autorka Vesna Dedić, ovogodišnji Uskrs proslavlja na proputovanju po regionu, zajedno sa svojim bliskim prijateljima. Dedić je u ekskluzivnom razgovoru za Nova.rs prepričala deo ovogodišnje avanture sa prijateljima, te je istakla da se trenutno nalazi u Trebinju, mestu u kojem je nekada išla u vrtić i osnovnu školu.

PROČITAJTE JOŠ

„Svaki Uskrs volim da provedem negde van Beograda. Na nekoj teritoriji za koju sam emotivno vezana. Dok je Lenka bila mala i dok sa šesnaest nije otišla u inostranstvo, pa sada u vreme Uskrsa mora da uči, išle smo zajedno. Najčešće u Crnu Goru, tamo gde su mi mama, snaha, brat i ostala porodica. Ove godine, evo već treći dan sam u Trebinju sa desetak bliskih prijatelja. Obilazimo manastire, restorane, ribnjake i zaista uživamo“, započela je Vesna Dedić za Nova.rs.

„Danas na Uskrs, nalazimo se u jednoj predivnoj vinariji iznad Trebinja. Čekamo da se svi okupe i da imamo jednu lepu uskršnju večeru, uz umerenu količinu vina. Obično se kaže da porodicu ne možeš da biraš, a prijatelje biraš sam na osnovu svoje emotivne i socijalne inteligencije. Ja sam danas u Trebinju sa deset prijatelja koji su mi na neki način i porodica. U mislima sam i sa Lenkom, koja je u Holandiji, a koja tamo sa svojim prijateljima nekih drugih vera i nacija večeras obeležava pravoslavni Uskrs.“

U Trebinju je, govori, provela svoje najranije detinjstvo.

Vesna Dedić
Vesna Dedić Foto: Privatna arhiva

„Vezana sam za Trebinje jer je mama Hercegovka. Ovde sam nekada išla u vrtić, krenula sam u školu. U Trebinju sam živela do svog šestog razreda osnovne škole, pa sam i sa te strane vezana za Hercegovinu“, ispričala je autorka i voditeljka.

Vesna Dedić
Vesna Dedić Foto: Privatna arhiva

Pre Trebinja, posetila je Višegrad i Dubrovnik, odakle je portalu Nova.rs ustupila ekskluzivne fotografije.

Vesna Dedić
Vesna Dedić Foto: Privatna arhiva

„Sa prijateljima sam prvo posetila Višegrad, spomenike Ivu Andriću. Onda smo posetili Dubrovnik, bili smo u jednoj divnoj vinariji. Fotografisala sam se i ispred Muzeja Hercegovine, gde je nekada bila moja osnovna škola. Poslednja fotografija je u centru starog grada, u pozadini je tamo moja škola. Fotka pored uskršnjeg jajeta je nastala na Trgu Platana, u centru. Tu je i fotografija kod spomenika bici na Sutjesci. Tamo je poginulo preko tri hiljade Partizana. U svakom slučaju, to je mesto gde su svi rođeni pre 1975 godine dolazili na ekskurziju.“

Vesna Dedić
Vesna Dedić Foto: Privatna arhiva

Na kraju razgovora, Dedić je svim čitaocima portala Nova.rs poželela srećan Uskrs i praznike.

Vesna Dedić
Vesna Dedić Foto: Privatna arhiva

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

 

Komentari

Vaš komentar