Džajina ćerka: Teško mi je, oca viđam samo preko video poziva

Showbiz 14. apr. 202016:26
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Ćerka fudbalske legende Dragana Džajića, Sanja Džajić, teško podnosi odvojenost od svojih roditelja, koje nije videla od dana proglašenja vanrednog stanja u Srbiji. Ona je u razgovoru za Nova.rs istakla kako mnogobrojna šira porodica funkcioniše tokom vanrednog stanja, koliko dugo nije videla svoje roditelje, te koliko je teško biti u karantinu s dvoje male dece.

Međutim, još teže joj pada to što njena dva mala sina Luka i Ognjen ne mogu da se igraju sa dedom, sa kojim su inače navikli da provode dosta vremena. Oni to sve nadoknađuju svakodnevnim video pozivima, pa koliko-toliko imaju osećaj kao da su zajedno.

PROČITAJTE JOŠ

„U toku dana više puta se čujemo sa porodicama, sestrom Draganom, roditeljima. Sreća da sada postoji mogućnost i video poziva, pa na neki način imate utisak kao da smo svi tu. Tako bude lakše i nama i njima. Poslednji put su se deca sa mamom i tatom videla tri-četiri dana pre uvedenog vanrednog stanja. Tada je već krenula priča da je opasno i da se virus polako širi. Oni su već tada smanjili kretanje. Posle se više nismo videli. Pozovemo ih na video poziv, tako vide unuke. Teško im je, ali nam je disciplina porodično uvek bila jača strana“, kaže Sanja i dodaje kako provodi vreme kod kuće sa dvoje male dece.

Foto: Instagram/sanjadzajic

„Nikome nije prijatna ova situacija koja je zadesila ceo svet, pa i našu Srbiju. Moja porodica i ja se pridržavamo toga šta struka i nadležni organi kažu. Čovek samo ako hoće, uvek može da nađe zanimaciju i vreme će proći, pa čak i onih 60 sati za vikend. Suprug i ja smo se podelili, ali i često zajedno animiramo sinove. Mada, to za nas nije ništa neuobičajeno, budući da smo kao roditelji veoma posvećni deci od prvog dana njihovog rođenja. Dani su namenjeni za gledanje crtanih filmova, igračke, čitanje dečjih knjiga, pravljenje raznih figura od plastelina, vožnju autića po stanu. Luka je, što je i logično, zahtevniji jer je stariji, dok je Ognjen još uvek beba, pa je sa njim lakše“, ističe Sanja, a onda navodi kako u izolaciji sa suprugom pravi planove za budućnost.

Foto: Privatna arhiva

„Vlada i ja koristimo provedeno vreme za što više razgovora, vraćamo sećanja sa putovanja i nekih lepih trenutaka, a pravimo i planove za budućnost. Na taj način pokušavamo da se relaksiramo i skrenemo misli sa ove teške teme. Ono što je važno jeste da svi u ovom trenutku ostanemo u svojim domovima i shvatimo ovo kao jedinu borbu protiv pošasti koja nas je zadesila. Ako budemo disciplinovani brzo ćemo se vratiti normalnom životu“, zaključuje Sanja u razgovoru za Nova.rs

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.