Džajić za Nova.rs: Brojim dane kad ću opet poljubiti decu

Showbiz 23. mar. 202021:00 > 21:20
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Otkako je u Srbiji proglašena vanredna situacija zbog koronavirisa, fudbalska legenda Dragan Džajić poštuje sva pravila i ne izlazi iz kućnog karantina.

S obzirom na to da je Džaja u svojoj 73. godini života, zdravlje mu je kaže na prvom mestu. U ekskluzivnom telefonskom
razgovoru za Nova.rs nekadašnji jugoslovenski reprezentativac priča kako sa svojom suprugom Brankom po ceo dan prati vesti
i dešavanja.

„Pridržavam se svega, slušam i pratim informativne emisije i vesti. Ima ih po ceo dan na svim televizijskim stanicama. Eto, držim se toga“, kaže Džaja za naš portal.

Foto: E-Stock/ Stanislav Nedelja

Njemu je kako kaže najteže palo što ne viđa ćerke Draganu i Sanju, kao i njihove sinove, zato broji dane kada će se smiriti
novonastala situacija pa da ih ponovo poljubi i zagrli.

Foto: Privatna arhiva

„Ne viđam čerke i unučiće. Držimo se toga da se samo čujemo telefonom, tako smo se dogovorili zbog sigurnosti svih nas. Jednostavno tako moramo da prihvatimo i da ne komplikujemo stvari. Moram da prihvatim da neću viđati decu i unučiće neko vreme“, kaže Džajić i dodaje:

„Trudim se da ne razmišljam ništa negativno. Nemam društvene mreže i ne znam šta tamo pišu. Držim se toga šta kažu stručnjaci i ljudi koji su zaduženi za to. Ovo sve „rekla, kazala“ me ne zanima. Skoncentrisan sam na ono na šta mislim da treba budem skoncentrisan „, završava Džajić za Nova.rs.

Posle razgovora sa fudbalerom, kontaktirali smo i njegovu čerku Sanju Džajić, koja je ispričala da je tužna što je prekinula viđanje sa ocem jer je on 24 sata u kućnoj izolaciji. Zbog njegovih godina, on ne sme da prima nikoga u goste, pa tako ne može ni da provodi vreme sa svojim unucima. Sanja inače ima dva sina, dvoipogodišnjeg Luku i tromesečnog Ognjena, koja su veoma vezana za svog deku.

Foto: Privatna arhiva
– Kao jedna odgovorna porodica, svesna  teške situacije koja je zadesila svet i našu zemlju, od prvog dana smo odlučili da se pridržavamo svega onoga sta nadležni organi nalazu i traže. Moji roditelji su se izolovali odmah, a koliko god da je teško i njima i nama, odlučili smo da kontakt smanjimo na minimum. Mama i tata ne vidjaju svoje unuke, ali se zato redovno čujemo i hvala Bogu da postoje moderni sistemi da možemo da se vidimo preko mobilnih telefona. I Dragana i ja smo organizovali da Branki i Džaji ništa ne fali. Jako je važno da u ovim trenucima ostanemo u svojim domovima i smanjimo rizik od zaraze u nadi da cemo ovu pošast vrlo brzo pobediti – rekla je Sanja za Nova.rs.
Foto: Privatna arhiva
Inače, Džaja ima jos još jednog unuka kojeg mu je podarila druga ćerka Dragana sa Milošem Ivanovićem, rođenim bratom teniserke Ane Ivanović.4

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.