Artemis Fowl
Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Diznijev novi film "Artemis Fowl", koji prati istoimenog 12-godišnjeg genija i potomka duge loze inteligentnih zločinaca, premijerno stiže na HBO GO 9. avgusta.

Film je zasnovan zasnovan na popularnoj knjizi Oina Kolfera, čudesna je i očaravajuća avantura koja prati putovanje 12-godišnjeg genija, Artemisa Fowla – potomka duge loze inteligentnih zločinaca – dok pokušava da pronađe oca koji je kidnapovan.

PROČITAJTE JOŠ

Kako bi platio njegovu otkupninu, Artemis mora da prodre u drevnu, podzemnu civilizaciju – neverovatno napredan svet vila – i otmičarima odnese Akulos, najmoćniji i najdragoceniji čarobni uređaj koji pripada vilama. Da bi pronašao taj skriveni predmet, lukavi Artemis smišlja opasan plan – toliko opasan, da se nađe usred nemilosrdne borbe nadmudrivanja sa moćnim vilama.

U glavnim ulogama su Ferdia Shav, Lara Mek Donel, Džoš Gad, Tamara Smart, Nonso Anozi, kao i filmski veterani Kolin Farel i Džudi Denč. Režiser je Kenet Branag.

„Artemis Faul je zaista originalan. U izazovnim vremenima, genijalni 12-godišnji zločinac je izuzetan saputnik. Pametan, duhovit i kul, odvešće vas u nove svetove, upoznati vas sa nezaboravnim likovima i mešati magiju sa haosom. Porodica je za njega sve, tako da bi (iako to nikad ne bi priznao) bio podjednako ponosan kao ja što će porodice širom sveta zajedno moći da uživaju u njegovim prvim neverovatnim avanturama na ekranu“, izjavio je Kenet Branag.

Film Artemis Fowl (preveden kao Artemis Foul) od 9. avgusta je dostupan na HBO GO u Srbiji i regionu, gde ga možeš gledati sa prevodom.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.