Dragojević o spotu koji promoviše i afirmiše vakcinaciju

Showbiz 08. apr. 202115:08 > 16:26
Podeli:
Srđan Dragojević Foto: Dalibor Danilović

Udruženje lekara Ujedinjeni protiv kovida objavilo je vrlo efektan spot kako bismo svi shvatili koliko je važna vakcinacija protiv korone. Reditelj spota Srđan Dragojević objašnjava za Nova.rs da je ovaj projekat nastao posle nereagovanja države da napravi spotove kojim bi afirmisala važnost masovne vakcinacije.

„Lično verujem da je pravi producent i realizator ovakve kampanje – država s nadležnim institucijama, koje delegiraju kreativni tim i naruče seriju spotova koji bi morali da afirmišu važnost masovne vakcinacije. No, videli smo da država okleva s ovim, skupili smo se i besplatno kreirali spot. Bilo je veliko zadovoljstvo uraditi nešto što može da služi javnom interesu. Nadam se da će i Javni servis i televizije s nacionalnim frekvencijama prikazati spot koji, po Zakonu o oglašavanju, spada u saopštenja od javnog interesa i za koje televizije mogu da prošire reklamne blokove i prikažu ga bez nadoknade“, govori Dragojević za Nova.rs i dodaje:

PROČITAJTE JOŠ

„Ovde sam pomalo skeptik, jer jedna od stvari koje sam kao poslanik uradio jeste da sam prihvaćenim amandmanom promenio ovaj Zakon u kome i reklamiranje kulturnih dela i manifestacija spada u saopštenja od javnog interesa, pa ipak, slabo je ko zainteresovan da organizuje besplatnu reklamu kulture.“

Kako reditelj dalje objašnjava za naš portal, ideja spota je bila da se građanima pristupi s pažnjom i poštovanjem, kroz blagu dozu humora.

„Sve u svemu, čini mi se da bi par ovakvih spotova nedeljno, koji bi se obraćali raznolikim ciljnim grupama i sa raznih aspekata, kroz raznolike životne situacije, skretali pažnju na važnost vakcinacije, pozitivno delovali na masovnost i brzinu ovog neophodnog i važnog procesa. Akcenat je u ovom spotu bio da se izbegava ‘popovanje’, nagovaranje, i da se neko ko misli drugačije nehotice ne uvredi jer mi smo dobar, ali izuzetno tvrdoglav narod koji ne deluje dobro ni na prisilu, niti na preveliki pritisak. Bolje je pristupiti s pažnjom i poštovanjem, kroz blagu dozu humora“, govori Dragojević za Nova.rs.

„Želim da napomenem da je za spot, pored Vuka Vučića iz Udruženih protiv kovida, sve ovo producirala i Biljana Prvanović, producent s kojim i radim svoje filmove, ali i Dušan Joksimović, direktor fotografije, s kojim radim sve od studentskih dana“, zaključio je Dragojević za naš portal.

Vuk Vučić iz Ujedinjenih protiv Covida je ranije za portal Nova.rs ispričao šta žele da postignu kampanjom za vakcinaciju i spotom, koji je urađen u saradnji s rediteljem Srđanom Dragojevićem i glumcem Milošem Samolovim.

„Ciljna grupa su nam mladi i studenti. Radićemo nadalje po uzoru na neke evropske zemlje, uz prilagođavanje našoj situaciji da bismo izašli iz krize, a uz odgovarjuće mere i obaveznu imunizaciju određenih kategorija stanovništva“, rekao je on ranije za Nova.rs. 

Spot pogledajte u nastavku:

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar