Foto: Nova.rs

Šestomesečni Boško Gugleta i njegova porodica ovih dana pokušavaju da skupe sredstva neophodna za lečenje mališana, a u tome imaju brojne znane i neznane humane saborce, među kojima se našla i Dragana Mirković.

Jedna od najvećih zvezda na Balkanu, dirnuta pričom o sudbini dečaka iz Novog Sada, odlučila je da honorar za koncert koji je održala u Malom Zvorniku uplati za lečenje malog heroja koji bije životnu bitku sa spinalnom mišićnom atrofijom.

PROČITAJTE JOŠ

Pevačica je za Novu skromno potvrdila ovu vest, navodeći da joj je neprijatno da se u medijima eksponira na ovaj način.

„Da, istina je, ali mi je neprijatno da pričam o tome“, rekla je kratko Dragana Mirković.

„Svi vi koji pomađete ste primer kako treba da se ponaša čovek. Ja sam samo jedna od vas koja ima potrebu da pomogne onima kojima je to najpotrebnije“, dodala je ona.

Boško je rođen 14.1.2021. godine u Novom Sadu. Trudnoća i porođaj su protekli uredno. Kada je imao 3 meseca njegovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Iako je slaba pokretljivost bila prisutna od samog rođenja, ona je uvek bila pravdana time da se deca razlikuju – neka su živahnija, a neka mirnija.

Prisećajući se Dušana, Boškovog brata, gledajući njegove video snimke, njihovi roditelji uočili su značajnu razliku koja je istog trenutka uključila crveni alarm. Bošku je uspostavljena dijagnoza SMA 1 – spinalna mišićna atrofija tip jedan. Roditelji pozivaju sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos kako bi se što pre stiglo do cilja – 2,5 miliona evra.

Svi ljudi dobre volje koji su u mogućnosti mogu da pomognu Bošku uplatom na račun ili slanjem SMS poruke sa tekstom 1032 na 3030!

Uplata na račun:

Dinarski: 160-6000001037970-33

Devizni EUR: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 

****

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare